Soft sightseeing i Oslo by

Ifølge reiseekspert Jens A. Riisnæs' kommentar i Aftenposten i juni bør turister som kommer til Oslo ta toget til Bergen første kvelden. Har ikke hovedstaden noe å by på, eller markedsfører vi oss for dårlig som turistmål? Og hva med sightseeingbussene som tilbys? Jeg tar en stikkprøve, og blir med opp på Oslos tak i en luftig turistbuss sammen med tyskere, franskmenn og amerikanere.

Publisert
Sist oppdatert

Så hvis du er turist, dra heller til Bergen eller Jotunheimen.

Fra Stakkars Oslo, deLillos.

Fortest mulig ut av Oslo?

Globetrotter og reiseguru Jens A. Riisnæs skapte furore og heit debatt da han i juni gikk kraftig ut mot Oslo som turistmål i sin oppfordring til turister om å gjøre Oslo-besøket kortest mulig og heller komme seg til Bergen. Til Aftenposten sa han blant annet dette:

Turister som kommer til Oslo, bør dra ut på Bygdøy så fort som mulig og holde seg der. Vikingskipmuseet og Folkemuseet er det eneste som er verdt et besøk i denne byen. Deretter bør de ta tog til Bergen samme kveld.

At Frognerparken overgås av mange andre parker var også en av Riisnæs' kommentarer til samme avis. Så hva skal man egentlig gjøre som turist i Oslo? Sløyfe "middelmådige" parker à la Vigelands og heller rase fra Vikingskipmuseet til Stavkirken på Folkemuseet på kortest mulig tid mens man knipser i vei i et japansk tempo før turistbussen suser mot Bergen, med innlagte fotosessions underveis?

Debatten om hva hovedstaden nettopp har å tilby turistene har ikke uventet rast siden reiseekspertens kraftige ballespark mot byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer