Sol, salsa og svette

Til og med uteliggerne danset mens de plukket flasker da den femte Gatedans-parade svingte fra Rådhusplassen på vei mot Vaterland.

Publisert
Sist oppdatert

Vel 1.500 møtte frem til Kick-off og oppvarming på Rådhusplassen lørdag. Dansere fra nær sagt alle kontinenter fikk publikum til så vel å hoppe til filippinsk stokkedans til å danse til latinohiten Mueve tu culito - beveg på rompa di! Et par timer senere dundret rytmene nedover Karl Johan – og da med vel 4.000 dansende mennesker.

Se de heite bildene fra årets Gatedans-parade.

Djeveler fra Den dominikanske republikk

Tre timer før paraden starter treffer DinSide Diablos Cojhuelos fra Den Dominikanske republikk. De er i ferd med å klargjøre paradebilen med djevelmasker, ornamenter og glitter.

- Dette er som et karneval for oss. Karnevalet på Den dominikanske republikk starter den 27. februar, men det er få som har tid til å feire her i Oslo da. Dermed benytter vi anledningen til å feire nå, sier Yasmaldo Cabrera fra Den dominikanske republikk. – Det er også en fin mulighet for å representere landet vårt.

Den vel 15-20 mann store truppen har holdt på med paradeforberedelsene i over en uke. Michael Linderud alias Blanco er hjernen bak planlegging, fargerike frynsedrakter, djevelmasker og bildekorasjoner. Truppnavnet Diablos Cojhuelos har de lånt fra den mest populære karnevalstruppen på Den dominikanske republikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer