Sol, sand og shopping i Dubai

BILDESPESIAL: Gigantomani og gull, magedanserinner og ørken.>>> SE BILDENE: Dubai i kjappe ferieglimt

Publisert
Sist oppdatert

Dubai er emirat og største by i Forente Arabiske Emirater, ved Persiabukta. Dubai har kun 940.000 innbyggere. Hvis du syntes det var mange immigranter i Europa, vil du antakelig få hakeslipp når du får høre hvor mange gjestearbeidere det finnes i Forente Arabiske Emirater; 80 prosent av de 3,5 millioner innbyggerne er arbeidere fra Iran, India, Pakistan, Sri Lanka, men her finnes også et liten gruppe vestlige arbeidere.

Den som har nok penger i banken, kan fryde seg over de ville luksuhotellene i Dubai, for eksempel det sjustjerners Burj Al Arab og Jumeirah Emirates Towers, hvor det ikke spares på noe i noen grad.

De Forente Arabiske Emirater består av sju selvstyrte emirater: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al Khaimah, Sharjah og Umm al Qaywayn. Da man i 1958 oppdaget at jorda i dette området var mettet av olje, gikk sonen fra å være blant de fattigste i verden til å bli blant de aller rikeste. I 2002 var bruttonasjonalprodukt per innbygger på cirka 22.100 dollar (Norge: 37.700 dollar per innbygger, 2003).

For å skape en inntektskilde når oljen tar slutt en gang, satser Dubai stort på turisme - luksusturisme. Derfor bygges det bygges vilt i Dubai for tiden. Og høyt. Dubais turistmyndigheter hevder at det er umulig å ta bilder uten byggekraner i Dubai. I 2008 skal verdens høyeste bygg, Burj Dubai, stå klart. Det vil bli vanvittige 162 etasjer høyt. Siden byggestart har det stadig blitt lagt på noen ekstra meter, slik at høyderekorden skal stå uutordret. I sjøen bygges det nå to øyriker: Palm Island som er en øygruppe utformet slik at det, sett ovenfra, skal se ut som en palmegren. Denne øygruppen skal bli et ferieparadis med hoteller og feriehus, og her har blant andre David Beckham fått sitt eget sted. Den andre øygruppen, The World, er også et gigantomanisk prosjekt. The World består av 300 kunstige øyer som til sammen skal se ut som et verdenskart når man ser det hele overfra. Disse legges ut til salg til private utbyggere. Første mann til mølla....

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer