Norgesferie:

Soleklar favoritt

Dette søkte vi mest på i 2021.

POP I SØR: Lindesnes og det nye besøkssenteret er blitt en solid reiselivsattraksjon. Foto: Odd Roar Lange
POP I SØR: Lindesnes og det nye besøkssenteret er blitt en solid reiselivsattraksjon. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Norge ble den store ferievinneren i 2021, og det ble satt omsetnings-og besøksrekorder over en lav sko. Sommeren ble naturligvis toppsesongen, men selv en laber reisemåned som november bød på rekorder mange steder.

Antall norske overnattinger økte med syv prosent sammenlignet med det forrige rekordåret 2019. Det samlede antall utenlandske overnattinger endte 27 prosent under 2019. Likevel er det verdt å trekke frem at tyske gjestedøgn ligger fem prosent høyere enn i november 2019, mens franske og italienske gjestedøgn ligger henholdsvis 16 og 18 prosent over.

POPULÆR TUR: Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus. Foto: André Marton Pedersen/Turistforeningen.
POPULÆR TUR: Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus. Foto: André Marton Pedersen/Turistforeningen. Vis mer

Det viser Statistisk sentralbyrås reisestatistikk for 2021. De samlede tallene for hele året er ikke klare ennå. Men det er etablert 67 nye reiselivsregioner, som blir en del av den offisielle reiselivsstatistikken i Norge og du kan finne din region her.

Til tross for en dårlig start og dårlig slutt på året gikk altså reisepilene i Norge til værs. Og nå er det klart hva vi søkte mest på når det gjelder reiser i året som har gått.

Søketoppen

Når det gjelder søk på flyreiser, hotellopphold og ferieleiligheter kommer Norge soleklart øverst på søkestatistikken til Finn.no Reise.

For flyreiser kommer nasjoner som Spania, Tyrkia og Storbritannia på de neste tre plassene. Mens Thailand, Tyrkia og Spania får plassene bak Norge når det gjelder søking etter hotellopphold.

Mange trodde kanskje at våre nordiske naboer Danmark og Sverige ville være de mest populære for feriehus og ferieleiligeheter.

Men søkestatistikken viser noe annet.

Norge er også her vinneren - foran Spania og Frankrike. Italia tar fjerdeplassen, mens naboen Sverige blir nummer fem og Danmark kommer nede på en sjetteplass.

Chartervinneren

Pakkereiser appellerer fortsatt til solsultne nordmenn.

JA VI FLYR: Flytrafikken tar seg sakte opp igjen. Og nordmenn vil både ha norske og utenlandske reisemål. Foto: Odd Roar Lange
JA VI FLYR: Flytrafikken tar seg sakte opp igjen. Og nordmenn vil både ha norske og utenlandske reisemål. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Og på søketoppen når det gjelder destinasjoner kommer de populære favorittene Puerto Rico og Playa del Ingles i Spania. Mens Platanias i Hellas tar en sterk tredjeplass.

Hvis vi snakker om charternasjoner så kommer Spania på topp foran Hellas, Tyrkia og Kroatia. Polen ender på plassen bak Kroatia.

Toppen av Norge

At Norge var nordmenns soleklart foretrukne reisemål i 2021 kommer ikke lenger som noen overraskelse på noen.

Men hva søkte vi mest på?

Ferieleiehusprisene på Sørlandet har økt kraftig de siste årene. Og etterspørselen ser bare ut til å øke. De dyreste kjente leieavtalene var på 110 000 kroner per uke!

DET BLØDE SØRLAND: Kristiansand er blitt sommerens store feriefavoritt for mange nordmenn. Foto: Odd Roar Lange
DET BLØDE SØRLAND: Kristiansand er blitt sommerens store feriefavoritt for mange nordmenn. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Feriehus i Kristiansand topper søkestatistikken for i fjor, og mange har startet jakten og bestilt allerede for den kommende sommeren.
Kragerø kommer på andreplass. Mens det litt mer generelle søket «feriehus sørlandet» kommer på tredjeplass. Og skidestinasjonen Hemsedal kommer på plassen bak. Deretter følger Hvaler, Trysil og Geilo.

En ny reiseundersøkelse som er gjennomført for Virke viser at Østfoldbyene og Hvalerøyene kan vente seg storinnrykk til sommeren i år.

Hotell og fly

Når det gjelder hotellovernattinger kommer naturlig nok de største byene øverst: Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger kommer alle foran Kristiansand og Tromsø - mens København ble første utenlandske hotellreisemål.

Flypassasjerene valgte de samme fire norske byene øverst - foran sydendestinasjoner Gran Canaria, Alicante og storbyen London.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer