Norgesferie:

Soleklar favoritt

Dette søkte vi mest på i 2021.

POP I SØR: Lindesnes og det nye besøkssenteret er blitt en solid reiselivsattraksjon. Foto: Odd Roar Lange
POP I SØR: Lindesnes og det nye besøkssenteret er blitt en solid reiselivsattraksjon. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Norge ble den store ferievinneren i 2021, og det ble satt omsetnings-og besøksrekorder over en lav sko. Sommeren ble naturligvis toppsesongen, men selv en laber reisemåned som november bød på rekorder mange steder.

Antall norske overnattinger økte med syv prosent sammenlignet med det forrige rekordåret 2019. Det samlede antall utenlandske overnattinger endte 27 prosent under 2019. Likevel er det verdt å trekke frem at tyske gjestedøgn ligger fem prosent høyere enn i november 2019, mens franske og italienske gjestedøgn ligger henholdsvis 16 og 18 prosent over.

Det viser Statistisk sentralbyrås reisestatistikk for 2021. De samlede tallene for hele året er ikke klare ennå. Men det er etablert 67 nye reiselivsregioner, som blir en del av den offisielle reiselivsstatistikken i Norge og du kan finne din region her.

Til tross for en dårlig start og dårlig slutt på året gikk altså reisepilene i Norge til værs. Og nå er det klart hva vi søkte mest på når det gjelder reiser i året som har gått.

Søketoppen

Når det gjelder søk på flyreiser, hotellopphold og ferieleiligheter kommer Norge soleklart øverst på søkestatistikken til Finn.no Reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.