Sommerferie 2022:

Soleklar favoritt

Her risikerer du å møte naboen din i sommer.

SPANSK LØSNING: Strendene i Spania, som her i Alicante, frister mange nordmenn. Foto: Scanpix/AP Photo/EFE, Morell
SPANSK LØSNING: Strendene i Spania, som her i Alicante, frister mange nordmenn. Foto: Scanpix/AP Photo/EFE, Morell Vis mer
Publisert

Nordmenn har for alvor begynt å planlegge sommerferien. Og etter to somre på rad med norgesferie er det stadig flere som lengter etter ferie i utlandet.

Dette merker også flyselskapene SAS, Norwegian og Flyr, som opplever økende etterspørsel og salg av billetter til feriemål utenfor landets grenser.

En fersk undersøkelse for forsikringsselskapet Fremtind viser at én million nordmenn har tenkt seg til utlandet i sommer. En halv million av dem har allerede bestilt årets reise.

Undersøkelsen, som er gjennomført av Respons analyse, viser at mange nordmenn allerede har startet planleggingen av årets sommerferie.

Hit vil vi dra

Og det er noen kjente feriefavoritter som utmerker seg som mer populære enn andre. Den soleklarefavoritten er spanske Alicante.

- Antall bookinger for sommerferien øker i Norge, og det er først og fremst norgesferie, de skandinaviske hovedstedene og varmen rundt Middelhavet som lokker, sier pressesjef John Eckhoff i SAS

- Den positive trenden i sommerbestillingene fortsetter, med økende etterspørsel og billettsalg. De siste ukene har bookingene til Sør-Europa økt og de siste tallene fra SAS viser at Alicante er det mest populære reisemålet. Det er tett fulgt av København og med Stavanger (!) på tredje plass. Innenriks er det Stavanger, Trondheim og Tromsø som topper listen, sier Eckhoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer