Solferie for småttinger i England

Devon i Syd-England byr på koselige landsbyer og barnevennlige strender.

Den britiske rivieraen med sine langgrunne sandstrender er ypperlig for barmefamilier. Foto: Visit Devon
Den britiske rivieraen med sine langgrunne sandstrender er ypperlig for barmefamilier. Foto: Visit Devon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"He is such a cute, blonde little fellow," utbryter en middelaldrende medpassasjer på vei mot Devon. Tre norske smågutter og en veslevoksen jente på fire, får nok av oppmerksomhet på toget fra London til Paignton.

Toget bukter seg gjennom lange åkre og forbi koselige småhus med halmtak. Rundt hver sving dukker idylliske landsbyer opp med sine velstelte hus og hager i ren Miss Marple-stil.

Reisefølget består av tre mødre og fire barn på vei for å nyte sommer og sol i Paignton i South Devon - en av de beste feriebyene på den engelske riviera, ifølge Visit Britain.

Se hvor flott det også er i Cornwall her

Vakker togtur

Fra Londons Paddington Station tar det tre og en halv time med tog. Dersom du leier bil tar det rundt to timer. Vi har leid en ''luxury cottage'' for en uke. Den ligger 10 minutter sør for Paignton by, med nydelig utsikt over Goodrington Beach. For den betalte vi 9.000 kroner sommeren 2008. I år er den billigere, for pundet er svakt, og Storbritannia har ikke vært billigere på 13 år.

I Paignton sentrum finnes det mange aktiviteter for småbarnsfamilier. I hovedgaten er det en rekke tilbydere av lekebiler, hoppeslott og bungee-jumping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer