Solkystens heteste hotspot

Om dagen koser barnefamiliene seg på strendene, men når mørket faller forvandles alt.

Publisert
Sist oppdatert
Den som vil føle på kroppen at han er i Spania utover den tempererte middelhavsnatta, kan legge turen til Plaza de los Naranjos i den gamle bykjernen i Marbella


Marbella ser ved første øyekast ut som en helt vanlig badeby langs solkysten. Hverken mer eller mindre. Det er fordi det som møter øyet på dagtid forvandles når natten faller på.

Der barnefamiliene boltret seg i bølgene noen timer tidligere, rigges det til store strandfester hvor fakler lyser opp, sommermusikk pumpes ut og barene fylles opp med cocktail-ingredienser. Alt tilrettelegges for luksuriøse og trendy rammer rundt nattelivet. Klubbene lover champagnespraying, bikinikvelder, og dobbeltsenger under stjernene.

Marbella og Puerto Banus er en magnet på festglade solelskere. Foto: Niki Beach
Marbella og Puerto Banus er en magnet på festglade solelskere. Foto: Niki Beach Vis mer


Dette er drømmeferien for deg som assosierer ordet aktivitetsferie med eksotisk festing natten lang og påfølgende søvn til langt på dag.

Babewatch

Marbella reklamerer for seg selv med mottoet "en livsstil". Hele området bygger opp under dette med en forkjærlighet for merkevarer og klasse. Alt fra bilgarasjene i byens industrielle område (Rolls Royce, Jaguar, Bentley, osv) til den luksuriøse havna Puerto Banús, er med på å overbevise oss om at det er sånn vi vil leve.

Har du sansen for designerklær, raske biler, lekre damer og yachter på størrelse med hus, er det lett å trives her. Golfklubber, fasjonable hotell med egne spa og villastrøk som lukter millioner på lang avstand bidrar til atmosfæren.

Puerto Manus ligger mellom hav og fjell. Foto: www.photito.com
Puerto Manus ligger mellom hav og fjell. Foto: www.photito.com Vis mer


Kysten på hver sin side av Marbella er delt opp i ulike seksjoner med egne strandbarer. En av de hippeste er Nikki Beach, omtrent femten minutters kjøring øst for Marbella sentrum. Vil du være med på årets sesongåpning som feires med et ”White Party”, må du være på plass den 29. mai ikledd hvite gevanter.

Jetsettets kvaler

"Spiser du kaviar hver dag, er det kjedelig. Men det samme gjelder fiskepudding," sa Dorthe Skappel i et intervju. På ferie i Marbella går du antageligvis lei jaget etter å se og bli sett, og kanskje ønsker du deg en dag med mer jordnære impulser. Da er det godt å vite at området har mye mer å by på.

En dagstur til nærliggende, hvite fjellandsbyer som Ojén, Monda og Ronda er en fin måte å gjenfinne spanske siestarytmer. Eller du kan ta en tur til Gibraltar, britenes koloni hvor du kan leke med innfødte aper eller ta en tax free shoppingrunde. Les mer om det i artiklene Kos deg del Sol og Gibraltar - mannens machomekka.

Bare litt utenfor Marbella finnes det rolige strandstrekninger med mindre mennesker. Foto: www.photito.com
Bare litt utenfor Marbella finnes det rolige strandstrekninger med mindre mennesker. Foto: www.photito.com Vis mer


Middelhavsnatt

Bade, sole, drikke, spise, sightsee – det eneste som gjenstår er en solid dose hedonistisk festing i ekte marbellastil. Ingen ferie her er komplett uten en kveld på byen i Puerto Banús. Klubbene ligger på rekke og rad, og lover luksuriøs partystemning natta gjennom.

Standmatte? Nei, takke med til en himmelsolseng! Foto: Niki Beach
Standmatte? Nei, takke med til en himmelsolseng! Foto: Niki Beach Vis mer
Om kvelden forvandles Niki Beach til en nattklubb under stjernene. Foto: Niki Beach
Om kvelden forvandles Niki Beach til en nattklubb under stjernene. Foto: Niki Beach Vis mer


Har du ikke et privat yachtdekk å poppe champagnen på, er et av de mest populære oppvarmingsstedene puben Sinatra. Musikken er bra, menneskene trendy og stemningen høy. Lineker Bar er fotballspilleren Gary Linekers sportspub, og også havnas største vannhull. Populært blant utdrikningslag og bursdagsfester, og ofte et nokså skrålete stopp. Men er det engelske side tre-jenter, fotballspillere og kjente fjes fra Eastenders og andre britiske såper du er på jakt etter, er Linekers stedet.

Deretter bærer det videre på nattklubb. La Comedia er en kjent arena, og har holdt stilen og samme høye standard i flere sesonger. Pangea er av nyere årgang med fantastisk terrasse med utsikt over yachtene og mange celebre gjester. Forvent å betale ti euro for drinker, noen ganger mer.

Vorspiel i en vaskemaskin

Atmosfæren i Puerto Banús er internasjonal. Du hører svensk, norsk, engelsk, russisk og innimellom litt spansk. Den som vil føle på kroppen at han er i Spania utover den tempererte middelhavsnatta, kan legge turen til Plaza de los Naranjos i den gamle bykjernen i Marbella. Det ligger omtrent ti minutter med taxi fra Puerto Banús. Her ligger tapasbarene tett i tett og drinkene er adskillig rimeligere. Vi anbefaler spesielt de trange gatestubbene Isaac Peral og Caballeros, hvor du blant annet finner La Lavadora (Vaskemaskinen), en morsom pub med bohemsk stemning og indievibber.

Andre gode alternativer til nattklubbene i Banús er en natt under stjernene på den rålekre strandklubben Cafe del Mar som ligger i tilknytning til Hotel Puente Romano. For natteliv på øverste hylle finnes det ingen steder som kan måle seg med Olivia Valera. Denne eksklusive klubben med lekkert andalusisk interiør ligger i skråningen utenfor Marbella i retning Istan ved siden av byens moské. Her er det bare smellvakre, rike mennesker å se.

Sprekker i fasaden

Marbella har lidd utallige imageproblem opp gjennom tidene. Fra å være en spe fiskelandsby med bare 900 innbyggere på førtitallet, har byen levd livet som eksentrisk diva i celebert selskap, skitten uteligger, klassens mobbeoffer da dette var harrydestinasjon nummer én, og i fjor ble hun verdig et mug shot som kriminell da hele kommunestyret ble sagt opp på grunn av korrupsjon.

Men det ser ikke ut til å ha forringet byens tiltrekningskraft. Marbella lever fortsatt opp til navnet sitt som betyr "vakkert hav", og fortsetter å lokke eliten og alle som følger i dens fotspor.

På nett: Turismo Marbella, What Marbella

Festivaloversikt
For en smak av spanske tradisjoner er det ingenting som slår en sommefestival!

  • San Bernabe - 11. juni feirer Marbella sin skytshelgen og byen fylles med typiske andalusiske sysler som tyrefekting, flamenco og konserter.
  • San Juan – 23. juni feirer spanjolene St.Hansaften med bål og fest på stranda.
  • Virgen del Carmen – 16. juli hedres fiskemennenes skytshelgen med sakrale midnattsprosesjoner på stranda.
  • Denne artikkelen ble første gang publisert i april 2008.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer