Sommer i januar

Vi rømmer fra vinter her hjemme til sommer på den sørlige halvkule. Australia, New Zealand eller en hyggelig stillehavsøy er vårt valg for januar.

Publisert
Sist oppdatert
Sydney og Australia kan by på mange fristelser.
Foto: Kirsti van Hoegee
Sydney og Australia kan by på mange fristelser.
Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Rent bortsett fra å dra på oppdagelsesferd på det nesten 7,69 millioner kvadratkilometer store kontinentet som Australia er, så er det også mye som skjer på de sydligere breddegrader på denne tiden.


26. januar er det Australia Day, som er en offentlig festdag hvor man feirer britenes landgang i Australia i 1788. Det er også flere festivaler på forskjellige steder, bare i Sydney kan vi nevne den store dansefesten Vibes on a Summers Day, musikk- og kulturfestivalen Sydney Festival og musikkfestivalen Sydney's Big Day Out. Det meste skjer i siste halvdel av januar. Sportsinteresserte vil kanskje være interessert i Australia Tennis Open, som arrangeres i Melbourne 13. til 26. januar.

For de mer filminteresserte er kanskje New Zealand reisemålet. Der kan du ta en rundreise til innspillingsstedene for Ringenes Herre-filmene eller du kan få med deg museumsutstillingen The Lord of the Rings motion pictures triology. The Exhibition. i Wellington.

  • Hvorfor hit i januar? – Fordi det er kald og mørk vinter i Norge, og sommer her.

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer