Sommer midt på vinteren

Nyt sommeren i desember. Hvordan? Reis til Australia for eksempel ...

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Australias mest populære by, Sydney, er kjent for sitt operahus og sin bro, men også for strender, badevakter og badeliv. Sydney er en av 16 regioner i staten New South Wales i Australia. Vi sveiper innom flere av dem i vår bildejakt på hete badescener og fristende vann.

Unesco-øy

Fly fra Sydney til Lord Howe Island på ett par timer, og kom til en annen verden. Foto: Grahame McConnell - Lord Howe Island Tourism, Courtesy Tourism New South Wales Foto: Grahame McConnell - Lord Howe Island Tourism, Courtesy Tourism New South Wales
Fly fra Sydney til Lord Howe Island på ett par timer, og kom til en annen verden. Foto: Grahame McConnell - Lord Howe Island Tourism, Courtesy Tourism New South Wales Foto: Grahame McConnell - Lord Howe Island Tourism, Courtesy Tourism New South Wales Vis mer


Lord Howe Island ligger 700 kilometer nordøst for Sydney utenfor kysten av New South Wales. (To timer med fly fra Sydney.) På land tar du deg frem med sykkel eller båt, og nyter området som faktisk har stått på Unescos verdensarv-liste siden 1982. Grunngivelsen er det spesielle landskapet og den sjeldne flora, fauna og marine artsrikdommen som finnes på og rundt øya. Lord Howe Island er kun 11 kilometer lang og 2 kilometer i bredden. To tredjedeler av øya er dekket av skog, og langs kysten finner du stille og trygge strender.

Området er velegnet for dykking - her finner du 490 fiskeslag og 93 koralltyper. Du kan dykke i huler, langs stup og i krater. Og selvsagt på korallrevet som er verdens sydligste. På land kan du se vulkanen som er sju millioner år gammel. Temperaturene varierer fra rundt 28 grader om sommeren til 10 om vinteren.

Mer informasjon på denne nettsiden:

 • Lord Howe Island
 • Northern rivers

  De tropiske områdene i New South Wales ligger lengst nord i staten. Dette er også det mest østlige området i Australia. Her finner du blant annet hippieparadiset Byron Bay, et området som virker som en magnet på surfere, dykkere og alternative typer. Her er også nasjonalparker med elver og regnskoger.

  Mer informasjon finner du her:

 • Tropiske NSW
 • Australias badevakter er lette å kjenne igjen på sine karakteristiske luer. Foto: Courtesy Tourism New South Wales Foto: Courtesy Tourism New South Wales
  Australias badevakter er lette å kjenne igjen på sine karakteristiske luer. Foto: Courtesy Tourism New South Wales Foto: Courtesy Tourism New South Wales Vis mer


  North Coast

  Regionens beste klima finner du nord for Sydney. I snitt 25 grader sommerstid og 17 grader om vinteren. Sjøer, gylne strender, fjellkjeder og grønne skoger. Når tørken ikke fører til skogbrannherjinger vel og merke. Området trekker til seg mer enn to millioner australske turister hvert år, i tillegg til mer langveisfarende besøk. Flere kjente australiere har funnet sitt tilfluktssted på Nordkysten. Kysten ved Port Stephens er hjemsted for 160 delfiner som du kan se hele året.

  Mer leser du her:

 • Nordkysten på nett
 • Central Coast

  En time fra Sydney ligger en spektakulær kystregion med mange perler, bokstavelig talt. Pearl Beach for eksempel - en stille paradisstrand. Mer action i Terrigal. Og for deg som ser på krypdyr med skrekkblandet fryd - i Australian Reptile Park kan du ta på slanger og beundre farlige edderkopper.

  Mer leser du her:

 • Sentralkysten på nett
 • Illawarra

  Sydkysten er mye mindre besøkt enn kysten nord for Sydney, men ikke la det lure deg til å styre unna. Her et bilde fra Jervis Bay, Shoelhaven. Foto: Courtesy Tourism New South Wales Foto: Courtesy Tourism New South Wales
  Sydkysten er mye mindre besøkt enn kysten nord for Sydney, men ikke la det lure deg til å styre unna. Her et bilde fra Jervis Bay, Shoelhaven. Foto: Courtesy Tourism New South Wales Foto: Courtesy Tourism New South Wales Vis mer

  Illawarra er i praksis Sydneys sydkyst, og et av verdens beste steder for hanggliding. Bald Hill er stedet hvor noen av verdens første flyveforsøk med mennesker involvert, fant sted. Staten har også Australias eldste nasjonalpark, Royal National Park, som ble etablert i 1879. Den er nummer to i verden kun etter Yellowstone i USA. Byen Wollongong ble landets største stålprodusent, men forvandles nå til et turistsenter på Sydneys dørstokk. (Wollongong ligger åtte mil fra Sydney.) Byen er den tredje største byen i staten NSW.
  Besøk området mellom november og februar om strandliv er i fokus.

  Mer kan du lese her:

 • Illawara på nett
 • South Coast

  En langstrakt kyststat som strekker seg sydover fra Sydney. Langt færre turister enn i nord, men med minst like attraktive naturopplevelser å by på. Noen av verdens hviteste sandstrender finner du i Jervis Bay Marine Nasjonalpark. Beecroft-halvøyen er kjent for sine dramatiske klipper. Bryllupsreisende legge strandskoene innom Honeymoon Bay på denne halvøyen, en hjerteformet strand. Området er best å besøke mellom november og februar.

  Mer om området her:

 • Sørkysten på nett
 • Bildejakt på hete badescener og fristende vann.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer