Sommer midt på vinteren

Nyt sommeren i desember. Hvordan? Reis til Australia for eksempel ...

Publisert
Sist oppdatert

Australias mest populære by, Sydney, er kjent for sitt operahus og sin bro, men også for strender, badevakter og badeliv. Sydney er en av 16 regioner i staten New South Wales i Australia. Vi sveiper innom flere av dem i vår bildejakt på hete badescener og fristende vann.

Unesco-øy

Lord Howe Island ligger 700 kilometer nordøst for Sydney utenfor kysten av New South Wales. (To timer med fly fra Sydney.) På land tar du deg frem med sykkel eller båt, og nyter området som faktisk har stått på Unescos verdensarv-liste siden 1982. Grunngivelsen er det spesielle landskapet og den sjeldne flora, fauna og marine artsrikdommen som finnes på og rundt øya. Lord Howe Island er kun 11 kilometer lang og 2 kilometer i bredden. To tredjedeler av øya er dekket av skog, og langs kysten finner du stille og trygge strender.

Området er velegnet for dykking - her finner du 490 fiskeslag og 93 koralltyper. Du kan dykke i huler, langs stup og i krater. Og selvsagt på korallrevet som er verdens sydligste. På land kan du se vulkanen som er sju millioner år gammel. Temperaturene varierer fra rundt 28 grader om sommeren til 10 om vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer