Sommeren er rett rundt hjørnet

Det er meldt 25 grader og sol neste uke!

Etter alle solemerker blir det finfint vær veldig mange steder på Sankthansaften. Foto: Johan Berge/Innovasjon Norge
Etter alle solemerker blir det finfint vær veldig mange steder på Sankthansaften. Foto: Johan Berge/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig ser det ut til at sommeren vi fikk en smakebit av i pinsehelgen kommer tilbake til oss.

I Oslo i dag er det faktisk fint vær og strålende sol, men så skal det igjen bli kaldere og mer skyet.

På søndag starter imidlertid en godværsperiode som skal vare langt uti neste uke.

Strålende på St. Hansaften

Både Yr.no og Storm melder at det i Oslo blir rund 20 grader og lettskyet, pent vær på søndag. Deretter vil temperaturene stige, og fra mandag blir det 23-24 grader og sol. På selveste St. Hansaften på tirsdag melder Storm.no deilige 25 grader og strålende sol. Yr.no spår 25 grader og sol, og melder at dette været vil holde seg også torsdag i neste uke.

Dermed er det bare å planlegge en skikkelig St Hansfeiring. Tradisjonelt sett betyr dette bål, spekemat og rømmegrøt, grillmat og øl i glasset, jordbær og is, men her er det fritt frem. Det viktigste er at du utnytter de lyse sommernettene vi har nå - det er jo noe av det beste med sommer i Norge!

Varmt, men ikke soleklart

Østlandets innland vil også få varmere vær fra søndag, men her blir det mer skyet. På Lillehammer er det for eksempel meldt 22-23 grader i neste uke, med sol og litt skyer.

I Vestfold, det store sommerhyttefylket, meldes det også om strålende vær fra søndag. Opp mot 24 grader og sol melder yr.no, og det kan ingen klage på. 8Merk at Storm.no spå makstemperaturer på 22 grader, men vi velger å tro på det mest positive varselet.)

Solrikt på Sør- og Sørvestlandet

Også i Kristiansand og Stavanger meldes det om fint vær fra søndag- Riktignok bare 14-17 grader, men så blir det varmere, og opp mot 21 grader utover i neste uke for Kristiansands del. Yr.no tror forøvrig det blir strålende sol helt til fredag i neste uke, mens storm.no melder om regn på neste torsdag. Vi håper yr.no får rett!

Strålende på Vestlandet

Bergenserne kan pakke vekk paraplyen på lørdag, for da kommer finværet. Riktignok blir det litt kjølig lørdag, med 13 grader, men så tar det seg gradvis opp, og neste torsdag melder Storm.no om hele 25 grader! (Yr.no er ikke like optimistiske til makstemperatur, og nøyer seg med å melde 14-19 grader.)

Midt på treet i Midt-Norge

I Trondheim er det ikke så strålende værmeldinger. Det blir noen dager med sol, og noen med skyet vær fra søndag og utover neste uke. Temperaturene ligger på 18-21 grader. Men Storm.no tror på et skikkelig hopp neste torsdag, og spår 26 grader og sol.

Finvær i nord nå

Nord-Norge opplever bra vær nå. men må belage seg på dårligere vær fra helgen. Både i Bodø og Tromsø er det meldt om 11-14 grader og sol ut denne uken, men overskyet og regn fra mandag av.

Holder langtidsvarselet?

Det er alltid mnyttet en viss usikkerhet til langtidsvarsler. Derfor har vi nå sjekket både Storm.no og Yr.no, og i det store og hele melder de ganske likt. Yr.no presenterer dessuten en sannsynlighetsberegning, og den viser for eksempel at det etter alt å dømme blir temperaturer på 22-28 grader i Oslo fra mandag neste uke og utover.

Lurer du på hva sannsynligheten for godvær er for ditt hjemsted? Sjekk hos Yr.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer