Sommerens billigste

Her får du ferien til en tredel av prisen.

INGENTING ER SOM EN BILLIG FERIE: Drar du til rett ferieland så får du oppholdet til en tredel av prisen. Foto: Odd Roar Lange
INGENTING ER SOM EN BILLIG FERIE: Drar du til rett ferieland så får du oppholdet til en tredel av prisen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Nordmenns privatøkonomi er i endring. Og foran årets sommerferie er det ekstra stor spenning knyttet til prisutviklingen, om planlagte turer virkelig blir gjennomført, og hvilke land det lønner seg å reise til.

Prisnivået i Europeiske land spriker voldsomt. Så hvor bør man egentlig reise dersom prisen er avgjørende?

Velger du riktig land kommer du unna med en tredjedel av prisen sammenliknet med Norge, men velger du feil kommer feriepengene til å rase unna.

Og undersøkelser viser at nordmenn «bommer» på valg av ferieland.

Prisbevisst?

Bransjeorganisasjonen Virke la tidligere i år fram sin årlige ferieundersøkelse «Reisepuls 2023», og resultatene i denne viser at nordmenn er mer bevisst om sin pengebruk på ferie enn tidligere.

Dette viser seg både i valg av reisemål og destinasjon og hvor ferien tilbringes samt valg av overnatting.

- Ferieplanene for 2023 preges sterkt av endringer i økonomien og at mange har fått mindre å rutte med. Totalt oppgir 66 prosent at egen privatøkonomi vil være styrende for valg av reiseprodukt og destinasjon for ferien i 2023, sier Audun Pettersen, reiselivsdirektør i Virke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer