Sommerens billigste

Sydenkuppet alle glemmer. Nå har du sjansen til å oppleve et nytt ferieland til halv pris.

SOL OG BADEFERIE: Albania har flere badebyer, som Dürres, som hvert år får besøk av turister fra hele Europa. Foto: Odd Roar Lange
SOL OG BADEFERIE: Albania har flere badebyer, som Dürres, som hvert år får besøk av turister fra hele Europa. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens mange av de populære ferielandene snakker om overturisme så kan du finne et flott reiseland helt uten slike problemer.

Og det beste er å velge Europas billigste ferieland.

Velger du Albania som sommerens feriemål så skal det godt gjøres å ikke finne herlige steder nesten helt for deg selv.

Billigere «sydenferie» får du neppe i år. For ikke lenge siden var «Syden» for nordmenn det samme som land som lå langs Middelhavet Gran Canaria.

Men etter mer 50 år med charterturisme har nordmenn utvidet horisonten. Ingen hever øyebrynene når du sier at ditt neste feriemål er Kroatia, Thailand, Sri Lanka eller Vietnam.

Ditt nye sydenland

Nå har du muligheten til å oppdage et «nytt ferieland»: Nemlig Albania, og nå er Albania et av Europas aller billigste feriemål.

Det, for mange, ukjente middelhavslandet ligger på Balkan-halvøya i Sørøst-Europa.

Albania grenser til Kosovo i nordøst, Montenegro i nordvest, Makedonia i øst, Hellas i sør, Adriaterhavet i vest og Det joniske hav i sørvest.

Albania ligger cirka 70 kilometer fra Italia, ved Otrantostredet, som er forbindelsen mellom Adriaterhavet og Det joniske hav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.