Sommerens flotteste foto

Vi har kåret vinneren av fotokonkurransen! Premien er et Nikon D60 speilreflekskamera.

Publisert
Sist oppdatert

I seks uker i sommer kunne DinSides lesere sende inn sine blinkskudd og være med i konkurransen om et speilreflekskamera fra Nikon. I tillegg lovte vi to andre premier - Universal presentkort til en verdi av 1.000 kroner.

Vi fikk inn over 700 bidrag, og klarte etter mange vurderinger å plukke ut 17 finalister.

Det var vi i juryen, som besto av DinSides reiseredaksjon og fotograf Per Ervland, som skulle plukke ut førstepremievinneren, mens dere lesere skulle stemme frem leserfavoritten. I tillegg skulle vi i juryen plukke ut en "trøstepremie".

Soleklar favoritt

Vel, denne gangen plukket dere lesere og vi i juryen det samme bilde som favoritten. Vi ble ikke egentlig så overrasket over det, for dette er jammen et fantastisk bilde:

Foto: Linda Øxnevad
Foto: Linda Øxnevad Vis mer


Gratulerer med seieren til fotograf Linda Øxnevad!

Bildet er av hennes tre minste barn på vei mot bilen etter en lang dag på stranda.

- De er tripp, trapp, tresko i alder og oppførsel, og ingen av dem har særlig sans for å ha på seg noe som helst i varmen. De er jevnt brune kan man si...., skrev Øxnevad til oss.

Det er Kaisa (5 år) som går først, etterfulgt av Benjamin (3 år) og Mikkel (1 1/2 år).

Øxnevad fikk hele 29 prosent av stemmene fra dere lesere, og var dermed milevis foran de andre finalistene. Hun vil få tilsendt et splitter nytt Nikon D60 speilreflekskamera som hun kan knipse enda flere blinkskudd med fremover.

Flott andreplass

Siden juryen og leserne stemte frem det samme bilde, får også bildet som fikk nest mest stemmer (13 prosent) i leserkåringen en premie. Det ble dette flotte bildet:

Foto: Dagrun Lorgen Jensen
Foto: Dagrun Lorgen Jensen Vis mer


Gratulerer til Dagrun Lorgen Jensen! Margeritter er synonymt med sommer, og i tillegg har dette bilde høy fototeknisk kvalitet. Det tok nok Dagrun Lorgen Jensen mange eksponeringer for å få blomsten reflektert i dråpene. Vi sender henne et Universal presentkort på 1.000 kroner i premie.

Verdig trøstepremievinner

Årets trøstepremie, som er et foto vi i juryen mener fortjener en utmerkelse, får også et gavekort på 1.000 kroner i posten. Det ble dette nasjonalromantiske blinkskuddet:

Foto: Øyvind Hovland
Foto: Øyvind Hovland Vis mer


Øyvind Hovland tok det ved Kinso i Hardanger. Han var på telt- og fisketur med familien. Gratulerer!

Juryen vil likevel berømme dette bildet:

Foto: Hege Linn Nilsen
Foto: Hege Linn Nilsen Vis mer


DinSides fotograf Per Ervland gir ros til Hege Linn Nilsen for et veldig stemningsfullt bilde, men bildet fra fjellturen får trøstepremien, fordi det er så flott komponert.

Nilsens bilde er forøvrig av Adina Madeleine en sen kveld i slutten av juni i Hardanger.

Her ser du de 13 andre finalistene:

Hunder spiser is

Foto: Nina Johnsen
Foto: Nina Johnsen Vis mer


De to hundene Simba og Emma gir oss sommerstemning når de gleder seg så mye over isen at tungene ikke kan holdes i munnen. Et fint motiv. Bildet er tatt av Nina Johnsen.

Måker

Foto: Elly Solheim
Foto: Elly Solheim Vis mer


Dette vakre bildet er tatt av Elly Solheim. Hun knipset denne måkekolonien i Ullsfjord i Troms. Der sitter de på rekke og rad og holder utkikk over sjøen. Et krystallklart bilde med skarpe, fine farger!

Bien og blomsten

Foto: Kjell Arne Øia
Foto: Kjell Arne Øia Vis mer


Kjell Arne Øia tok dette blinkskuddet av en bie og en skogstorkenebb i en blomstereng. Bildet er tatt i motlys, og mørke grantrær gir en mørk bakgrunn.

Catch!

Foto: Håvard Øverås Moland
Foto: Håvard Øverås Moland Vis mer


Håvard Øverås Moland har tatt dette stilstudie av sin eldste sønn, Sindre Swan Moland, i det han tester frisbee for første gang i sitt liv, bare to og et halvt år gammel.

Et godt bilde som viser konsentrasjonen til junior, og et motiv som ikke er det letteste å fange der vi har en frisbee i bevegelse.

Blomster til mamma

Foto: Roger Sketlein
Foto: Roger Sketlein Vis mer


Her er Patrik ute i kveldssolen og plukker blomster til mamma. Det er Roger Skjetlein som har tatt dette stemningsfulle bildet. Mamma ble helt sikkert kjempeglad!

Skremt sau

Foto: Øyvind Hovland
Foto: Øyvind Hovland Vis mer


Øyvind Hovland fikk med to bilder i finalen. Dette er av det humoristiske slaget. Turlaget overrasket sauen, som bråvåknet, og ser skitredd ut, rett og slett. Legg merke til fjorden i bakgrunnen.

Erobreren

Foto: Anne Kirsti Ryntveit
Foto: Anne Kirsti Ryntveit Vis mer


Eivind Erobreren, som er tre år, skuer ut over havgapet ved Langesund en fin sommerdag. Hvilke eventyr venter i dag, tro? Bildet er tatt av Anne Kirtsi Ryntveit.

Verdens Ende

Foto: Karl-Johan Vasstrand
Foto: Karl-Johan Vasstrand Vis mer


Alle som har vært på Verdens Ende på Tjøme vet at det er et paradis. Her har Johan Vasstrand tatt et sylskarpt bilde av solnedgangen.

Reine i Lofoten

Foto: Pål Amundsen
Foto: Pål Amundsen Vis mer


Pål Amundsen har tatt dette postkortmotivet av Reine i Lofoten. Hvis ikke dette lokker folk til å reise nordover, så vet ikke vi.

Badejenter

Foto: Liv Ø. Kornerud
Foto: Liv Ø. Kornerud Vis mer


Marte og vennene hennes hopper i Mjøsa, det er herlig med ferie og sommer og sol, skriver fotograf Liv Ø. Kornerud. Hun har tatt bildet av den glade vennegjengen som kaster seg uti. Flott og skarpt bilde som gir en smak av sommer.

Kugalskap

Foto: Ørjan Klingen
Foto: Ørjan Klingen Vis mer


Ørjan Klingen har tatt dette flotte sommerbildet av en ku som koser seg stort.

- Man kan vel kanskje kalle dette bilde ”kugalskap”, sier Klingen som har tatt bildet i Levanger. Her er kua nysgjerrig både på både fotografen og kameraet - noe som gir en fin sommerstemning.

Jenta i båten

Foto: Elise Fløde
Foto: Elise Fløde Vis mer


Dette stemningsfulle bildet er tatt på Kjerringøy i Nord-Norge av Elise Fløde. Et flott komponert motiv som virkelig gir sommerfølelse.

Sommeryre aper

Foto: Knut Myklebust
Foto: Knut Myklebust Vis mer


Knut H. Myklebust har tatt bildet av to sommeryre aper i Gibraltar.

- Alle blir vel litt ekstra yre når sola skinner – ikke noe unntak for disse to lokale innbyggerne på toppen av Gibraltarklippen. Vi andre måtte vente til vi var tilbake i sommerhuset … Tillatelse til publisering er ikke innhentet, men de virket vel vante til oppmerksomhet så det tror jeg går helt fint, skriver Myklebust.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer