Sommerens heteste ferieplan

Glem Roskilde (utsolgt), Norwegian Wood (ferdig) og Glastonbury (for voldsomt, og dessuten også utsolgt). Vi gir deg sommerens sprekeste festivalopplevelser.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tomatkasting, okseløp, konebæring og verdens råeste idrettsbegivenhet. Få med deg noen av de morsomste, snåleste, villeste og deiligste begivenhetene i Europa i sommer.

Skroll ned for mer.

4.- 5. juli: Konebæring

Konebæring er en krevende sport. Foto: sonkajarvi.fi Foto: sonkajarvi.fi
Konebæring er en krevende sport. Foto: sonkajarvi.fi Foto: sonkajarvi.fi Vis mer


Finnene har mye snålt for seg. I sommer er det 12. år på rad du kan se eller også delta i verdensmesterskapet i konebæring. Løpet er av relativt ny årgang, men det har dype røtter i områdets historie. Gutta må løpe 253,5 meter langs en løype med hindre og vannhull. "Kona" trenger ikke være din egen, men må være eldre enn 17, og veie minst 49 kilo. Dessuten er alle deltakere pålagt å ha det moro! Årets arena er flunkende ny.

Sted: Sonkajärvi, Finland

 • Les mer i vår omtale i forkant av fjorårets arrangement.

 • Konebæring på nett


 • 5. - 27. juli Tour de France

  Kombiner frankofile ferieopplevelser med verdens mest berømte sykkelløp. Tour de France må være en av verdens hardeste sportsbegivenheter, og tiltrekker seg tusener av tilskuere fra hele kloden. Vær linselus langs løypene, få med deg stemningen i etappebyene, se masseveltene live og beundre spurtseierne og målgangen i Paris. Årets Tour Starter i Paris (prologen), og er underveis innom kjente byer som Lyon, Marseille og Toulouse.

  Sted: Flere områder i Frankrike

 • Se ruten og mer informasjon på Tourens nettsider.
 • 7. - 14. juli: San Fermin - okseløpene

  Den mest kjente begivenheten under San Fermin-festivalen i Pamplona er okseløpene. En unik begivenhet der du kan teste ut både mot og dumdristighet hver morgen under festivalen. Det er stort sett unge mennesker med for høyt testosteronnivå som ikler seg hvite klær og røde skjerf for å utmanøvrere de dundrende oksene i alt for smale gater. Tusener av andre nøyer seg med å se på, og begivenheten kringkastes over hele verden.

  Sted: Pamplona, Spania

 • Mer om festivalen på nett.
 • Loveparade fyller Berlins gater med musikk og mennesker. Foto: Loveparade.net
  Loveparade fyller Berlins gater med musikk og mennesker. Foto: Loveparade.net Vis mer


  12. juli: Love Parade

  Kjærlighet, fred og toleranse. Det høres ut som utvaskede slagord fra de blomstrende 60-åra. Men ikke helt: For hvert år fylles Berlins gater av parader og musikk fra inntil 250 DJs i midten av juli. Vrikk deg frem akkompagnert av het dance- og technomusikk i et svett selskap av tusenvis andre dansende og festende mennesker.

  I senere år har også kjærlighetsparadene kommet til England, Østerrike, Israel og Sør-Afrika.

  Sted: Berlin, Tyskland

 • Se mer i vår omtale fra i fjor.

 • Loveparade på nett.
 • NB: Oslo har også en sommerparade - dato er 26. juli.

 • Se sommerparadens nettsider.
 • 25. juli - 3. august: Mondial Air Balloons

  Kanskje verdens største luftballongfestival? Disse stille gigantene kan du se i tusentall i Lorraine under denne festivalen som bare finner sted annethvert år. Få med deg nattflygningene der ballongene svever rundt som gylne lyspærer i mørket. Her vil det også være muligheter til å prøve egne flyferdigheter i simulatorer og på kurs.

  Sted: Chambley Air Base, nær Metz og Nancy, Frankrike

 • Ballongfestivalen på nett.
 • Verdens største fotballfest, geitekongen og ketsjupkrig. Flere sommerbegivenheter å få med seg.

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer