Sommerens vinnerartikkel: Kinesiske inntrykk

Under mitt 1 1/2 års opphold i Kina i 1995-96, sendte jeg mange reisebrev hjem til venner og familie. Her er en liten smakebit - inntrykk fra Fredsparken i Shanghai.Av: Marit S. Andreassen

Vannveier i Shanghai.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Vannveier i Shanghai.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve Vis mer
Publisert

Jeg har slått meg ned på en benk under noen store trær som vaier i den deilige brisen og gjør de 30 gradene litt mer behagelige. Jeg spiser medbrakt lunsj og leser lokalaviser hjemmefra. Rett foran meg går en 3-4 meter bred kanal som munner ut i en innsjø omkranset av oleandertrær i rosa og hvitt.

Kinesisk operasammensurium

Ute i innsjøen er et lysthus, som man kommer til via en sikk-sakk-bro, og her er det musikkøvelse. En gammel mann spiller fløyte mens han vugger i takt med musikken (forekommer meg vanskelig å fornemme noen takt), en annen spiller erhu, et strykeinstrument med to strenger, med skjærende, klagende lyd. Enda mer skjærende er stemmen til den kvinnen som synger etter et librettohefte. Av og til gjør hun bevegelser som for å understreke teksten. Hun følger melodien til de to musikerne, noe som forekommer meg å være tilnærmet umulig. Rett bak meg, i et lysthus inne mellom trærne, er et annet selskap i gang med sin operafremførelse, og lydinntrykkene fra de to "scenene" blir et herlig sammensurium. Rundt om på benkene sitter pensjonister og prater, vel og merke på benkene i skyggen, ingen er så gale at de tar plass i sola.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer