Sommerhygge i København

De beste stedene i solen i Kongens by.

Havnebyen København er full av uteserveringer ved vannet. Her fra Skuespilhusets café og restaurant Ofelia. Foto: Det Kongelige Teater
Havnebyen København er full av uteserveringer ved vannet. Her fra Skuespilhusets café og restaurant Ofelia. Foto: Det Kongelige Teater Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

København er som navnet forteller en by med sterke bånd til havet. Og om sommeren trekker københavnerne mot det blå. På solskinnsdager blir det folkeliv på så og si alle restauranter, barer og kafeer ved vannkanten. I denne artikkelen presenterer vi de aller fineste stedene.

Vi har fått innsidetips av Henrik Thierlein i Visit Copenhagen. Han kjenner sin by ut og inn, og vet hvor du bør dra når solen skinner og livet er dejlig i København.

Dersom du befinner deg i Københavns i sommer anbefaler Thierlein følgende steder:

Custom House - ligger ved vannkanten og huser tre restauranter; Ebiso (japansk) og Bacino (italiensk) og Bar & Grill (skandinavisk brasserie). Det er også to barer i bygningen. Når sommeren kommer og været tillater det, åpnes uteserveringen. Utsikt mot den flotte operaen, Holmen og Christianshavn.

Custom House huser tre restauranter med uteservering. Foto: Custom House
Custom House huser tre restauranter med uteservering. Foto: Custom House Vis mer


Restaurant Viva - denne restauranten ligger i en båt ved Langebro rett overfor Den sorte diamant. Her får du tapasmat og selvsagt sjømat.

Skuespilhusets café og restaurant Ofelia - disse stedene ligger i Det Kongelige Teater i byens indre havn, en forholdsvis ny attraksjon i København. Teateret sto ferdig i 2008. Foran teateret er en lekker promenade med flott utsikt. Like ved ligger dessuten Kvæsthusmolen der det arrangeres utekonserter og -opptredener hele sommeren.

Nyt en lunsj i solen med tærne i sanden på Dockens ved Kalkbrænderihavn. Foto: Docken
Nyt en lunsj i solen med tærne i sanden på Dockens ved Kalkbrænderihavn. Foto: Docken Vis mer


Docken - i den gamle industrihavnen ytterst på Kalkbrænderihavnen ble det for tre år siden åpnet en restaurant/bar med kapasitet på 2.500 gjester. Her kan man sitte med tærne i sand og spise og drikke og få med seg diverse konserter i løpet av sommeren.

Kontiki Bar - like bak Operaen ligger denne flytende kafeen i en gammel ferge. Her får du både lunsj og middag.

Ta et bad midt i byen

Islands Brygge er svært populær blant københavnere. Foto: Christian Alsing
Islands Brygge er svært populær blant københavnere. Foto: Christian Alsing Vis mer


København har flere havnebasseng der du kan kjøle deg ned og ligge i solen dersom været slår til. Havnebadet Islands Brygge åpnet i 2002 og har plass til 600 badegjester, og ligger ved Langebro. Her er det fem basseng, hvorav to for barn. I 2005 åpnet Havnebadet Fisketorvet på Vesterbro. Det er litt mindre, men har likevel tre basseng gjestene kan plaske i.

Like utenfor byen, rundt fem kilometer fra Rådhusplassen, ligger Københavns største strand, Amager Strandpark. Den er 4,6 km lang, og konstruert som en lang kunstig øy utenfor den opprinnelige Amager strand. Fra stranden kan du se over til Sverige. Metroen tar deg raskt ut til Amager Strandpark fra bysentrum. I strandparken er det både kafeer, restaurante og muligheter for vannsport. 20. juni 2010 åpner dessuten en helt ny bystrand, Svanemøllen Strand, på Østerbro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer