Sommerhygge i København

De beste stedene i solen i Kongens by.

Havnebyen København er full av uteserveringer ved vannet. Her fra Skuespilhusets café og restaurant Ofelia. Foto: Det Kongelige Teater
Havnebyen København er full av uteserveringer ved vannet. Her fra Skuespilhusets café og restaurant Ofelia. Foto: Det Kongelige Teater Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

København er som navnet forteller en by med sterke bånd til havet. Og om sommeren trekker københavnerne mot det blå. På solskinnsdager blir det folkeliv på så og si alle restauranter, barer og kafeer ved vannkanten. I denne artikkelen presenterer vi de aller fineste stedene.

Vi har fått innsidetips av Henrik Thierlein i Visit Copenhagen. Han kjenner sin by ut og inn, og vet hvor du bør dra når solen skinner og livet er dejlig i København.

Dersom du befinner deg i Københavns i sommer anbefaler Thierlein følgende steder:

Custom House - ligger ved vannkanten og huser tre restauranter; Ebiso (japansk) og Bacino (italiensk) og Bar & Grill (skandinavisk brasserie). Det er også to barer i bygningen. Når sommeren kommer og været tillater det, åpnes uteserveringen. Utsikt mot den flotte operaen, Holmen og Christianshavn.

Restaurant Viva - denne restauranten ligger i en båt ved Langebro rett overfor Den sorte diamant. Her får du tapasmat og selvsagt sjømat.

Skuespilhusets café og restaurant Ofelia - disse stedene ligger i Det Kongelige Teater i byens indre havn, en forholdsvis ny attraksjon i København. Teateret sto ferdig i 2008. Foran teateret er en lekker promenade med flott utsikt. Like ved ligger dessuten Kvæsthusmolen der det arrangeres utekonserter og -opptredener hele sommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer