Sommerski

Selv om de aller fleste skisentrene har takket for seg innen begynnelsen av mai er det ingen grunn til panikk. Snart åpner nemlig sommerskisentrene!

Publisert
Sist oppdatert


Det er tre sommerskisentre i Norge, og alle ligger på breer. Stryn Sommerskisenter ligger på en arm av Jostedalsbreen og eierne regner med å åpne for publikum i løpet av april. Dette er avhengig av hvor mye snø som er på veien, de åpner når det er mulig å brøyte bilveien opp til skisenteret, men her er det altså en fordel for publikum at vi har en mild vår.

Folgefonn sommarskisenter ligger på nordsiden av Folgefonna og regner med å starte sesongen 15. april.

Galdhøpiggen sommerskisenter, eller Juvass, som mange kaller det populære skisenteret, ligger på Juvbreen under Galdhøpiggen. Det er Norges høyestliggende sommerskisenter, og det som åpner sist. De regner med å åpne 24. mai, og holde åpent ut oktober.

Breen holder snøen kald, og snøkanoner sørger for pudder. Foto: Galdhøphiggen Sommerskisenter Foto: Galdhøphiggen Sommerskisenter
Breen holder snøen kald, og snøkanoner sørger for pudder. Foto: Galdhøphiggen Sommerskisenter Foto: Galdhøphiggen Sommerskisenter Vis mer


Vi tar forbehold om vær og føreforandringer, og har lagt inn lenker til alpinalneggene slik at det skal bli lettere for deg å sjekke om de fremdeles er i drift.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer