Sommertur til Stockholm

Til storbyen ved vannet i sommer? Her er tipsene.

På kvelden er uteserveringene møteplasser for Stockholms sosiale vesener. Her fra Mälarpaviljongen. Foto: Stine Okkelmo
På kvelden er uteserveringene møteplasser for Stockholms sosiale vesener. Her fra Mälarpaviljongen. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stockholm er ikke den verste storbyen å befinne seg i når høytrykket har parkert over Gamla Stan, Söder og Kungsholmen. Det er naturlig nok fordi Sveriges hovedstad er en by ved vann. Det er faktisk vann på alle kanter. Det gir glimrende muligheter til å sette seg på en eller annen kai eller bryggekant og nyte livet. Da er ikke engang 28 varmegrader plagsomt.

Været i Stockholm er like ustabilt som i Oslo, Trondheim eller Kristiansand. Det betyr at når finværet kommer, da er det førsteprioritet for alle stockholmere å nyte det til det fulle. Er du så heldig å være i Stockholm når værgudene klinker til, bør du droppe museumsbesøkene og storshoppingen, i hvert fall for noen timer. Det kan du gjøre en annen gang. For Stockholm er garantert en by du gjerne besøker flere ganger.

Etter å ha tilbragt en tropevarm helg i Stockholm hos svenske venner, har jeg følgende tips til deg som skal besøke byen i sommer:

Storbyguide til Stockholm

De beste uterestaurantene

Til å være en så stor by som Stockholm, med sine rundt 1,5 millioner innbyggere, er det ikke flust med uteserveringer (det er flere av dem i Göteborg, for eksempel). Litt merkelig, når det er så mye vannkant å legge en uterestaurant til. Men det finnes en del uterestauranter, og når sola skinner er det til en av disse du bør dra for å ta en øl eller en matbit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer