Sør-Afrikansk sommer om vinteren

- Vi har allerede solgt flere boliger til norske kunder, forteller Reinaart Pretorius som nylig har startet kontor i Oslo for formidling av boliger i Sør-Afrika.

Reinaart Pretorius Foto: Reinaart Pretorius
Reinaart Pretorius Foto: Reinaart Pretorius Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kontoret i Oslo er nytt av året, og satser på å formidle eiendommer i Sør-Afrika til skandinaviske kunder.

- Så langt er vi overrasket over interessen, og har allerede solgt tre eiendommer til nordmenn.

Vin og vilt

Fra en gamefarm som er priset til omkring 4 millioner NOK. Foto: Pretorius
Fra en gamefarm som er priset til omkring 4 millioner NOK. Foto: Pretorius Vis mer
2.300.000 NOK for en golfeiendom som denne. Foto: Pretorius
2.300.000 NOK for en golfeiendom som denne. Foto: Pretorius Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De mest populære områdene for fritidsboliger i Sør-Afrika er Cape Town og Garden Route-området. I tillegg er det et marked for såkalte wine estates, større eiendommer i vindyrkingsområder. Priseksempel: drøye 5 millioner for en eiendom på knappe 12 hektar.
En annen fristelse er gamefarms, store eiendommer med en viltbestand. Jo større og sjeldnere dyr som holder til på eiendomen, jo dyrere blir farmen. Vil du sikre deg en flekk land som bebos av "the big five" av Afrikas store dyr, må du selvsagt betale for det. Åtte millioner norske kroner, antyder Pretorius til DinSide. Mindre farmer med færre typer vilt, kan du få for halve prisen. Og med følger jaktrettigheter, noe som er attraktivt for mange både i utleieøyemed, og egeninteresse.

Golf, by eller strand

For en eiendom ved golfbaner (tre soverom og dobbel garasje), kan du regne med 1,5 millioner kroner. En 90 kvadrats leilighet i sentrum av Cape Town, vil koste omkring 460.000 kroner. Strandhus utenfor byen koster omkring 2.750.000 kroner (for 220 kvadrat med svømmebasseng og utsikt).

  • Ikke vær naiv

  • Tilbake til innledningen

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer