Sør og vest: Dødmetall-Peer, en ung Hitler og svovelpredikanter

Det er ikke bare Oslofolk som kan glede seg til en spennende teatervår. En metal-rocka Peer Gynt turnerer Vestlandet og Åge Samuelsen gjester Teater Ibsen ... det skal ihvertfall ikke stå på mangel på variasjon på landets mange regionale scener. Vi starter i sør..

Publisert
Sist oppdatert
Det blir romantiske forviklinger på Den Nationale Scene i Bergen med Shakespeares En idtsommernatsdrøm.
Det blir romantiske forviklinger på Den Nationale Scene i Bergen med Shakespeares En idtsommernatsdrøm. Vis mer


Det er duket for komiske forviklinger når teppet går opp på hovedscenen for Shakespeares En midtsommernattsdrømDen Nationale Scene i Bergen. Teateret er godt i gang med vårens program, og du kan blant annet møte den viltre Ronja Røverdatter, en ung Adolf Hitler i Mein Kampf og spøkelsessvermeren og kattekona i det irske stykketI kattemyra.

Hordaland Teater på Hordnes utenfor Bergen fortsetter med heavymetal versjonen av Peer Gynt. Teateret var ikke langt unna å banne i kirken, da de byttet ut velkjente toner komponert av regnbyens store sønn med Apocalyptica, Lunaris, Rammstein, Gåte og Satyricon, men stykket ble ekstremt godt mottatt av vestlendingene. Også Magiske Perler går sin seiersgang rundt på barne- og ungdomsskoler i fylket.

Nå planlegger fylkesteateret to nye stykker; barneteaterstykket Mina og draken har première 23. april, og Du er mi mor, en monolog om en mann som forholder seg til sin døende mor på sykehjem.

Haugesund Teater skilter med ukentlige eventyrstunder for barn på intimscenen hver lørdag. Det haugalandske regionteateret har flere forestillinger for barn og unge på tapetet - bl.a. While we were sleeping, ToyBoys 27. februar og Lille Tiger - en fugl i mitt hjerte 26. og 28. mars. I juni blir det Byspill, en samlig fortellinger om Haugesund.

Agder Teater presenterer Rune Belsviks nye stykke Over Kvåsen der familie- og samliv blir livlig skildret med båtlivet som bakteppe. Stykket drar på fylkesturné i mars og vil bl.a. besøke Grimstad, Risør og Kvinesdal. I sommer blir det gresk tragedie i stenbruddet i Fjæreheia, med en storslagen utendørsoppsetning av Antigone.

Rogaland Teater byr på kanskje en av årets mest spennende spilleplaner. I tillegg til flere forestillinger av musikalen Evita står premièrene i kø. Først ut er Vaktmesteren av Harold Pinter, etterfulgt av klassikeren En handelsreisendes død. Det blir romantikk i Romeo og Julie og religion i Jesus, gutten min og Pasjon 2004, og komikk i Adle kan snofla av Elin Furubotn og Per Inge Torkildsen. Og ikke nok med det. Det blir urpemière på Jon Fosses siste stykke Dei Døde Hundane den 30. april.

Birk Borkason hopper over helvetesgapet i Mattisborgen. Ronja Røverdatter fortsetter utover våren på Den Nationale Scene i Bergen.
Birk Borkason hopper over helvetesgapet i Mattisborgen. Ronja Røverdatter fortsetter utover våren på Den Nationale Scene i Bergen. Vis mer


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer