Sør og vest: Dødmetall-Peer, en ung Hitler og svovelpredikanter

Det er ikke bare Oslofolk som kan glede seg til en spennende teatervår. En metal-rocka Peer Gynt turnerer Vestlandet og Åge Samuelsen gjester Teater Ibsen ... det skal ihvertfall ikke stå på mangel på variasjon på landets mange regionale scener. Vi starter i sør..

Publisert
Sist oppdatert

Det er duket for komiske forviklinger når teppet går opp på hovedscenen for Shakespeares En midtsommernattsdrøm på Den Nationale Scene i Bergen. Teateret er godt i gang med vårens program, og du kan blant annet møte den viltre Ronja Røverdatter, en ung Adolf Hitler i Mein Kampf og spøkelsessvermeren og kattekona i det irske stykketI kattemyra.

Hordaland Teater på Hordnes utenfor Bergen fortsetter med heavymetal versjonen av Peer Gynt. Teateret var ikke langt unna å banne i kirken, da de byttet ut velkjente toner komponert av regnbyens store sønn med Apocalyptica, Lunaris, Rammstein, Gåte og Satyricon, men stykket ble ekstremt godt mottatt av vestlendingene. Også Magiske Perler går sin seiersgang rundt på barne- og ungdomsskoler i fylket.

Nå planlegger fylkesteateret to nye stykker; barneteaterstykket Mina og draken har première 23. april, og Du er mi mor, en monolog om en mann som forholder seg til sin døende mor på sykehjem.

Haugesund Teater skilter med ukentlige eventyrstunder for barn på intimscenen hver lørdag. Det haugalandske regionteateret har flere forestillinger for barn og unge på tapetet - bl.a. While we were sleeping, ToyBoys 27. februar og Lille Tiger - en fugl i mitt hjerte 26. og 28. mars. I juni blir det Byspill, en samlig fortellinger om Haugesund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer