Slik løser de

Sosial distansering på restauranter

Svømmepølser, utstillingsdukker og drivhus. Slik kan sosial distansering på restaurant løses.

HOLD AVSTAND: Vanskelig å vite hvor lang unna adre man egentlig skal sitte? Café Rothe i den tyske byen Schwerin hadde denne løsningen på utfordringen da kaféen åpnet igjen etter coronalukkingen. Foto: Café Rothe Schwerin/ Jacqueline Rothe
HOLD AVSTAND: Vanskelig å vite hvor lang unna adre man egentlig skal sitte? Café Rothe i den tyske byen Schwerin hadde denne løsningen på utfordringen da kaféen åpnet igjen etter coronalukkingen. Foto: Café Rothe Schwerin/ Jacqueline Rothe Vis mer
Publisert

Halvparten av de serveringsstedene som har vært stengt under coronakrisen, har åpnet eller kommer snart til å åpne igjen, ifølge en undersøkelse fra NHO reiseliv.

Ifølge regjeringens plan for gjenåpningen av landet skal også serveringssteder uten matservering få åpne 1. juni, samtidig med fornøyelsesparkene.

For at serveringssteder i Norge skal få lov til å holde åpent, må de følge spesifikke smittevernregler for serveringsstader, som blant annet krever at gjester og personell kan holde minst 1 meters avstand til personer i annen husstand.

Videre skal serveringsstedet sørge for å unngå trengsel mellom personer ved inngang, garderobe, toalett, ved bord, bar og ellers i lokalet. Bufféservering er ikke tillatt og det må sørges for god håndhygiene ved utdeling og bruk av meny.

Også i utlandet begynner restauranter og serveringssteder så smått å åpne opp, og også der er det lokale retningslinjer og smittevernkrav som setter preg på hvordan serveringsstedene kan drive.

Noe av det som fører til mest tilrettelegging, er dette med kravene til avstand til andre, både gjester og ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer