Sov godt på økonomiklasse

Air New Zealand introduserer ny type flyseter som kan bli en seng.

Det er ikke akkurat dobbeltsengbredde på de nye setene, men det fungerer greit hvis man kjenner hverandre godt. Foto: Air New Zealand
Det er ikke akkurat dobbeltsengbredde på de nye setene, men det fungerer greit hvis man kjenner hverandre godt. Foto: Air New Zealand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For alle som en eller annen gang har hatt et såkalt "lie flat" sete på et fly, er det skrekkelig å måtte sitte i krøtterklassen på lange flyturer.

Men nå introduserer Air New Zealand en helt ny type seter på økonomiklasse som gjør det mulig for økonomipassasjerer å få seg en god søvn ombord. Skycouch, himmelsofa, er navnet.

De nye flysetene er ikke slik som vi ser på første klasse i dag, der hvert sete kan senkes tilbake slik at de blir helt eller tilnærmet vannrette. Nei, her er det snakk om at en treseters rad kan bli én seng med plass til to personer - dersom de er veldig gode venner (les: par, mor og barn, far og barn etc.)

Under ser du hvordan setene ser ut:

Setene skal installeres på flyselskapets nye Boeing 777-300 ER som kommer i november.

- Vi har brukt de tre siste årene på å designe en ny langdistanseopplevelse som vil gjenskape pasjonen for dagens flyreisende, uttalte administrerende direktør Rob Fyfe noe pompøst i en pressemelding.

22 rader på de nye flyene vil bestå av Skycouch-seter. For å sikre deg en rad, må du selvsagt betale ekstra. To voksne personer må kjøpe hver sin økonomiklassebillett pluss det tredje sete til omtrent halve prisen av et sete. Altså, for 2 1/2 billetter får man tre seter (og en seng) å breie seg på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.