Sov til sommerpris

Hotellpass, feriepass eller vanlig sommerpris – hva lønner seg egentlig? Vi gir deg oversikten over hotellkjedenes sommertilbud.

Publisert
Sist oppdatert


Forretningsreisende tar sommerferie, og hotellene vil fylle rommene. Kjedehotellene tilbyr sommerpriser, hotellpasspriser og feriepriser. Men hvilket tilbud bør du velge?

Vi gir deg oversikten over de forskjellige ordningene til de større hotellkjedene i Norge og Norden.

Skroll ned for mer.

Du kan bo på nyåpnede Quality Hotel&Spa Holmsbu med Nordisk Hotellpass. Du betaler 1.190 kroner per dobbeltrom med hotellpass, og 1.295 kroner uten. (Foto fra sjøbod.)
Du kan bo på nyåpnede Quality Hotel&Spa Holmsbu med Nordisk Hotellpass. Du betaler 1.190 kroner per dobbeltrom med hotellpass, og 1.295 kroner uten. (Foto fra sjøbod.) Vis mer

Hotellferie?

Hva synes du om hotellpass kontra "vanlige" sommerpriser? (Avsluttet)
Jeg binder meg ikke til noen kjeder, men foretrekker å velge mellom vanlige sommerpriser(44%) 62
Hotellpass er noe lureri(32%) 46
Hotellpass er smart(24%) 34
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hva bør du velge?

Sommerpriser, hotellpass du må kjøpe eller feriepass du får gratis. Hotellkjedene har mange knep for å få deg til å velge akkurat deres hotellkjede, men hvilken bør du velge – og bør du i det hele tatt favorisere én hotellkjede fremfor alle de andre?

Vi har sammenliknet sommertilbudene til de største hotellkjedene i Norge og Norden, som du selv kan kikke nærmere på i denne artikkelen. Der får du de mest essensielle fakta om de forskjellige ordningene; hvilke land, hvor mange hoteller, priser og fordeler.

Cirka samme priser

Det vi ser når vi sammenlikner prisene, er at de fleste kjedene –oppgir en fra-pris på mellom 630 og 700 kroner per dobbeltrom. Uansett om de krever at du kjøper sommerpass eller om hotellene kun averterer med vanlige sommerpriser. De laveste prisene gis etter kapasitet. Dersom du ønsker å sikre deg hotellpasspris eller sommerpris på populære destinasjoner, kan det lønne seg å være tidlig ute med bestillingen; hotellene oppgir i alle fall at de har et begrenset antall rom som de selger til denne prisen.

Dersom du planlegger mange overnattinger i løpet av sommeren, kan det lønne seg å knytte seg til en hotellpassavtale; da har du muligheten til å få hver femte eller sjette overnatting gratis. Vi forutsetter da at du har fått laveste pris på de øvrige overnattingene. Ellers kan det lønne seg å ringe rundt og sjekke priser på flere overnattingssteder – og velge den billigste.


Det er også forskjell på hvor mange hoteller du kan velge blant med de forskjellige ordningene, og selvsagt også forskjell i hvilke land du kan bruke passene i, og hvor mange hoteller det er i de forskjellige landene. Dette må du selvsagt vurdere ut i fra din egen reiserute.

 • Klikk her for å se oversikten over de forskjellige hotellkjedenes sommertilbud.

 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer