Spania er trolig ikke tilbake til normalen før etter sommeren

Ønsker å vaksinere store deler av befolkningen først.

MALLORCA: Spanias statsminister, Pedro Sánchez, uttalte denne uka at jo flere som vaksineres, jo mer rustet er landet til å motta turister.Foto: NTB/Shutterstock

MALLORCA: Spanias statsminister, Pedro Sánchez, uttalte denne uka at jo flere som vaksineres, jo mer rustet er landet til å motta turister.

Foto: NTB/Shutterstock

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: I en tidligere utgave av denne saken fremstod det som at Spania er stengt for turisme. Det stemmer ikke. Statsminister Sánchez sikter til at landet vil være bedre rustet til å motta utenlandske turister og kan avholde en mer normal turistsesong når flere er vaksinert, men landets grenser er åpent for reisende.

Oppdatert: The Telegraph (krever innlogging) skriver at Spanias industriminister, Reyes Maroto, ønsker å oppklare rapportene om at landet ikke åpner før mot slutten av sommeren, og sier at de ønsker å åpne for turisme så fort som mulig.

– I 2021 er vår prioritet er å gjenåpne for turisme og åpne for trygg reise på en global skala, sier hun ifølge det britiske nettstedet.

Maroto sier at ettersom vaksineringsprogrammene er på plass i så mange lang, gir det håp om at mange kan bli immune slik at de kan reise trygt, og at de jobber med flere løsninger som skal sørge for at turister føler seg trygge.

– Vi håper at mot slutten av påsken og spesielt i sommer, at internasjonale reiser vil fortsette og at reisende vil velge Spania som destinasjon.

Avhenger av vaksineringen

Etter et beskjedent ferieår i 2020, er det mange nordmenn som ser for seg en mer innholdsrik sommer i år, men spanske myndigheter advarer mot at årets sommer heller ikke er tilbake til normalen.

Statsminister Pedro Sánchez uttalte tirsdag denne uka at landets turisme avhenger av framdriften i vaksineringen mot covid-19, skriver spanske myndigheter på sine nettsider, og at de ønsker å vaksinere 70 prosent av befolkningen før de er tilbake til normalen de ønsker.

Ifølge spanske ultimahora uttaler statsministeren at Spania vil være bedre rustet for internasjonal turisme mot slutten av denne sommeren.

– Myndighetene jobber i et høyt tempo med å vaksinere. Spania er faktisk det niende landet i verden når det gjelder vaksineringen, og blant de ledende i Europa.

Det betyr at blant annet nordmenn som ønsker å reise til populære feriedestinasjoner som Mallorca og Gran Canaria, vil møte strenge smitteverntiltak, som i fjor sommer.

Samtidig tror deler av den spanske turistnæringen at 2021 ikke blir året da turistnæringen kommer opp og stå igjen, ifølge la vanguardia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer