Spania frister færre turister

Besøkstallene faller, og dermed må prisene ned.

Spania mister turister til andre middelhavsland.  Foto: SXC
Spania mister turister til andre middelhavsland. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spania er nordmenns største reisemål, og verdens andre største turistland etter Frankrike. Siden solturismens spede begynnelse 50-60-tallet, har antall utenlandske turister som har besøkt middelhavslandet økt for hvert år.

Inntil nå. For i 2008 falt antall turister for første gang siden statistikken ble opprettet i 1995. I 2008 besøkte 57.4 millioner turister landet. Det er 2,6 prosent færre enn i 2007, skriver Eturbonews.com. Det ser ikke lysere ut for 2009. Tall viser at turistbesøk falt med 8,1 prosent i august i år, sammenlignet med august i fjor.

Turismen står for 11 prosent av Spanias BNP, og dermed tar myndighetene fallet svært alvorlig. Det er i stor grad finanskrisen som får skylden for nedgangen, men samtidig ser Spania at konkurrenter som Kroatia har hatt en økning i besøkende. Dermed må det være andre årsaker. Turistorganisasjonene i Spania tror nedgangen kommer av at mange av Spanias turistresorter er nedslitte og fremstår som umoderne og i utakt med tiden. Det gjelder særlig slitne turistdestinasjoner langs den lange middelhavskysten.

- Turistene i dag er mer krevende. De har flere alternativer, og et større tilbud å velge i. Vi må tilby noe ekstra, flere opplevelser, flere følelser, sa Jose Luis Zoreda, direktør i Exceltur, en organisasjon for turistbransjen, til GlobalPost i februar i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer