Spania, Italia og Frankrike har det dårligste badevannet

EU har lett etter tarmbakterier på 21.000 badesteder over hele Europa. Nå kan du sjekke hvordan badevannet er der du skal på ferie.

TARMBAKTERIER PÅ SPANSKE, ITALIENSKE OG FRANSKE STRENDER: EU har kontrollert badevann for tarmbakterier på mer enn 21.000 badesteder i Europa. Det er flest badesteder med dårlig vannkvalitet i populære Spania, Frankrike og Italia. Og kan du velge mellom danske og svenske badesteder, er det best å velge danske ... Foto: AP/NTB SCANPIX
TARMBAKTERIER PÅ SPANSKE, ITALIENSKE OG FRANSKE STRENDER: EU har kontrollert badevann for tarmbakterier på mer enn 21.000 badesteder i Europa. Det er flest badesteder med dårlig vannkvalitet i populære Spania, Frankrike og Italia. Og kan du velge mellom danske og svenske badesteder, er det best å velge danske ... Foto: AP/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du funnet frem solkremen (kanskje ikke fjorårets solkrem ...) pakket kofferten og er snart klar for avreise til årets badeferie?

EUs miljøbyrå (EEA) måler hvert år badekvaliteten på mer enn 21.000 strender i Europa, og nå har de kommet med årets rapport.

Gladnyheten er at badevannet på Europas strender stadig blir bedre, men det er strendene på nordmenns favorittferiemål at badevannet er dårligst, hvor det er flest strender med tarmbakterier.

Ifølge Folkehelseinstituttet er det ikke vesentlig forskjell på det norske regelverket og EUs regelverk for badevannkvalitet, men Norge har strengere krav til den beste karakteren enn EU har.

Leter etter avføringsbakterier

Kontrollen med vannkvaliteten på Europas strender startet for 40 år siden, med et eget badevanndirektiv.

Målet med direktivet og kontrollene er å sikre innbyggerne trygge badevann uten helseskadelige forurensinger. Og da er det fokus på tarmbakterier fra kloakk eller husdyr.

Årlig kommer de med en rapport over kvaliteten på badevannet på Europas badesteder, som omfatter målinger for 21.000 badevann i Europa, Sveits og Albania - og det er målinger både på kyststrender og i innsjøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer