Spania krever corona-test av nordmenn

Men innbyggerne i en rekke fylker er foreløpig unntatt testkravet.

NYE KRAV: Ved innreise til Spania vil de om kort tid kreve at man kan framvise en negativ corona-test når man ankommer fra land eller regioner med høy smitte. Foto: Shutterstock/NTB
NYE KRAV: Ved innreise til Spania vil de om kort tid kreve at man kan framvise en negativ corona-test når man ankommer fra land eller regioner med høy smitte. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det er som kjent reiseråd for nordmenn mot å reise til Spania. Samtidig innfører det populære Syden-landet nå krav til innreisende om å kunne fremvise en negativ corona-test.

Dette gjelder også nordmenn - men per i dag ikke alle.

Negativ corona-test

De som reiser til Spania fra og med 23. november, når det nye tiltaket innføres, må i utgangspunktet kunne vise til en negativ corona-test som er tatt i løpet av de siste 72 timene før ankomst til landet.

Listen over land som Spania krever denne negative coronatesten av, vil ifølge dokumentet fra landets helsemyndigheter, bli revidert hver fjortende dag, og er basert på EUs nye retningslinjer for reiseråd.

Fylkesvise unntak

Selv om vi altså finner Norge på denne listen, er det gjort mange unntak for nordmenn: Kravet om coronatest er inndelt etter de norske fylkene. Og med dagens smittetall er det kun innbyggere i Oslo som må fremvise et slik testresultat ved ankomst Spania.

Rogaland, Møre og Romsdal, Nordland, Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder, Vestland, Trøndelag og Troms og Finnmark er ifølge spanske myndigheter unntatt fra dette kravet, i hvert fall inntil en ny revisjon foreligger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer