Spania tar costaen tilbake

Et 22 etasjers høyt hotell vil bli sprengt i lufta for å redde et naturreservat med urørte strender ved Almeria i Spania.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mye urørt spansk solkyst igjen etter at turistboomen begynte en gang på 70-tallet. Men nå tar spanske myndigheter grep og setter inn ressurser for å redde de urørte strendene som er igjen.

De regionale myndighetene i Andalucía tvinger nå en hotellutbygger til å selge dem et halvferdig hotellkompleks til 2,3 millioner euro (cirka 18 millioner kroner) - bare for å rive hele byggverket ned. Grunnen? Det 22 etasjers store hotellkomplekset er bygget på stranden El Algarrobico, som ellers er helt ubebygd, og som ligger like ved naturreservatet Cabo de Gata.

- De kommer aldri til å få åpne hotellet. Det kommer til å forsvinne fra stranda, uttalte Manuel Chaves, Andalusías president til den spanske avisa El Mundo.

Nasjonal kampanje

Lokale miljøvernere er overlykkelige over at planene om å bygge totalt åtte hotell, 1.500 leiligheter og en golfbane på den flotte stranda ble lagt i grus. Grunnen til at myndighetene har snudd i saken, er massive protester fra både lokale miljøvernere, Greenpeace og spanske aviser. El Mundo har drevet en ett år lang kampanje for å få stoppet ødeleggelsen av stranda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer