- Spania vil bli satt til rødt

Norsk professor frykter smitteimport av Covid-19 fra norske sydenturister. FHI advarer mot økt smitte.

Publisert
Sist oppdatert

Spania opplever en økning i smitteutviklingen av Covid-19, ikke minst i Barcelona, der det varsles om en stadig sterkere økning av smittede.

Mandag kommer FHI med en advarsel om at Spania kan bli «rødt» i slutten av denne uka dersom det ikke skjer endringer de nærmeste dagene.

- Det betyr at reisende fra Spania til Norge kan måtte gå i 10 dagers karantene ved hjemkomst når nye reiseråd presenteres fredag. Nordmenn som er på reise i de aktuelle områdene må følge lokale råd, og oppføre seg slik at de har minst mulig risiko for selv å bli smittet, sier overlege Are Stuwitz Berg i FHI i en pressemelding.

Karantenereglene vil ikke ha tilbakevirkende kraft, men vil i så fall gjelde fra iverksettelsestidspunktet på fredag.

- Vi har gjort en vurdering av smittesituasjonen i Spania, og reiserådene vil bli vurdert av regjeringen i slutten av uka. Men vi ønsker allerede nå å gjøre reisende oppmerksomme på at Spania kan bli rødt dersom det ikke skjer endringer frem til da, sier overlegen.

Professor: - Skeptisk

Spanske rtve forteller at størsteparten av smitten i landet er relatert til landets natteliv - som blant annet gjør at barer og diskotek må holde stengt i flere spanske byer. Myndighetene i Catalonia har innført nye restriksjoner fra og med 17. juli og 15 dager frem i tid for å stoppe smitteutbruddet, som gjelder i og rundt Barcelona.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer