Spania

Her er det muligheter for å glede ganen med både rødt og sprudlende hvitt.

Publisert
Sist oppdatert


Det kan lønne seg å kontakte vingården for å sjekke hvorvidt du bør avtale besøkstid; dette er nødvendig hos en del av vingårdene.

Codorniu

  Avda. Jaume Codorníu
  Sant Sadurní d'Anoia
  Tel: (+34) 93 818 32 32

Her får du sprudlevin, eller cava, på beste spanske vis. Codorniu skal ha noen av de største og mest imponerende vinkjellerne i verden. De er åpne for besøk hver dag, mandag til fredag 09 til 17, og lørdag og søndag 09 til 13. Cavaen Codorniu ble født i 1872, men historien startet allerede i 1551, for 17 generasjoner siden. Alt dette får du høre mer om under ditt besøk i disse spanske vinkjellerne.

Mer informasjon på Cordonius nettsider

Torres

  Pacs del Penedés
  (Nær landsbyen Vilafranca del Penedés)

Torres har flere vingårder med besøkssentre hvor du kan få omvisning og lære mer om vinproduksjonen, samt prøvesmake Torres-produktene. De har to sentre i Spania; Pacs og Milmanda, og ett i Chile; Curicó. Vi konsentrerer oss her om de spanske druene, og dersom du ikke snakker spansk så bør du sette kursen mot områdene Pacs del Penedés i nordøstre Spania. I Milmanda foregår omvisningene på spansk eller katalansk. Pacs tar imot turister mandag til lørdag 09 til 17 og søndag og helligdager 09 til 13. Du kan avtale besøkstid via nettsidene.

Mer informasjon på Torres' nettsider.

Freixenet

  Joan Sala, 2
  Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona)
  Tel: (+34) 93 891 7000

Cirka 50 kilometer sørvest for Barcelona kan du besøke Freixenets cava-kjellere. Her er det faste tider for omvisninger med historie, produksjonslærdom og prøvesmaking. Omvisningene går mandag til torsdag klokken 10, 1130, 1530 og 17, og fredager klokken 10 og 1130. Dersom du ønsker omvisning i helgene eller i november eller desember, kan du kontakte vinprodusenten for mer innformasjon. DinSide har besøkt Freixenets cava-kjellere – dette kan du lese mer om i denne artikkelen. Der finner du også informasjon om flere cava-produsenter i Spania og hvor du kan finne dem.

Mer informasjon om Freixenet på vinprodusentens nettsider

Jean Leon

  Jean Leon Visitors Centre
  Pago Jean Leon
  Torrelavit (Barcelona)
  Tel: (+34) 93 899 5512

Jean Leon har bygget nytt besøksenter på eiendommen, hvor du kan lære mer og Jean Leons viner. Inkludert i omvisningen er også en guidet rundtur på vingården, samt prøvesmaking. Senteret er åpent torsdag til lørdag 10 til 17.

Mer informasjon på Jean Leons nettsider

Ekstern lenke:
For mer informasjon om spanske viner, gå til denne nettsiden.

 • Klikk her for å se hvor du kan drikke champagne og rødvin i Frankrike.

 • Klikk her for å se hvor du kan drikke grønn vin, Vinho Verde, i Portugal.
 • Klikk her får å gå tilbake til hovedartikkelen.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer