Spaniaferie? Her er bruk av munnbind påkrevd

Populære feriemål i Spania har de siste dagene innført obligatorisk bruk av munnbind - i noen tilfeller også på strendene.

OBLIGATORISK: Reiser du til Spania i sommer, er det bare å pakke med seg munnbind, som nå er obligatorisk å bruke i flere områder av landet. Her fra Málaga. Foto: NTB Scanpix
OBLIGATORISK: Reiser du til Spania i sommer, er det bare å pakke med seg munnbind, som nå er obligatorisk å bruke i flere områder av landet. Her fra Málaga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. juli åpnet Norge opp for utenlandsreiser til de fleste landene i Schengen - med noen klare unntak, som størsteparten av Sverige og Portugal.

Samtidig er smitten på vei opp i enkelte av nordmenns mest populære feriemål, og onsdag varslet den spanske avisen el Pais om en tredobling av smitten i den populære storbyen Barcelona.

Også Andalucía, regionen helt sør i Spania, som huser populære reisemål som Málaga, Granada og Sevilla, opplever en økning i smitten - og har nå innført tiltak for å stoppe den ytterligere:

Fra og med onsdag 15. juli er det obligatorisk å bruke munnbind på alle offentlige steder. Bryter du reglene, kan du ifølge the olive press bli bøtelagt. Balearene, som består av øyene Mallorca, Menorca og Ibiza, innførte et tilsvarende påbud fra 13. juli, skriver rtve, som påpeker at flere av regionene i landet har vedtatt nye tiltak for å stoppe smitten etter en økning i nye smittetilfeller av coronaviruset den siste tiden.

Her kan du få en bot på 100 euro om du ikke følger reglene om bruk av munnbind, skriver el mundo.

Obligatorisk med munnbind

14. juli bestemte de lokale myndighetene i Andalucía nye forebyggingstiltak for å håndtere spredningen av Covid-19. Dermed ble det fra 15. juli innført obligatorisk bruk av munnbind.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer