Spanias beste hemmeligheter

Hvorfor noen av Spanias aller beste strender fortsatt ligger skjermet for turisthordene finnes det bare ett svar på. Les det her...

Publisert
Sist oppdatert

Det blåser alltid langs Costa de la Luz - Lyskysten. Noen ganger blir bris til blåst, og man må holde godt på solhatten dersom den ikke skal fyke av gårde til Afrika som lurer nesten som en luftspeiling i horisonten.

Men vinden har sin hensikt. Den har skånet dette området av Spania som strekker seg fra Tarifa opp mot Cadiz for masseturisme.

Det finnes få hoteller her, og de få som eksisterer er små og ofte familiedrevet. Men frykt ikke vinden for mye. Det finnes mange sommerdager hvor alt roer seg ned, når det er varmt og litt vind føles behagelig. Da er det ingen tvil om at dette er et av Spanias aller beste steder å være.

En annen grunn til at utenlandske turister stort sett glimrer med sitt fravær er at nærmeste storflyplass er Malaga, to timer unna. Det blir i overkant for de som vil hoppe på et billigfly og deretter direkte i havet så fort som mulig. Jerez de la Frontera har en flyplass som bare ligger bare 40 minutter unna lyskystens storby Cadiz, men da må man fly via London.

Byer med sjel

Kysten er omtrent ikke utbygd. Naturen er vill og vakker. Små fiskelandsbyer ligger spredt, og de er fortsatt genuine steder som har sitt eget liv ved siden av sommerturismen. Våre favoritter er Tarifa, Caños de Meca, Vejer de la Frontera og Conil de la Frontera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer