Spanias beste hemmeligheter

Hvorfor noen av Spanias aller beste strender fortsatt ligger skjermet for turisthordene finnes det bare ett svar på. Les det her...

Publisert
Sist oppdatert

Det blåser alltid langs Costa de la Luz - Lyskysten. Noen ganger blir bris til blåst, og man må holde godt på solhatten dersom den ikke skal fyke av gårde til Afrika som lurer nesten som en luftspeiling i horisonten.

Men vinden har sin hensikt. Den har skånet dette området av Spania som strekker seg fra Tarifa opp mot Cadiz for masseturisme.

Det finnes få hoteller her, og de få som eksisterer er små og ofte familiedrevet. Men frykt ikke vinden for mye. Det finnes mange sommerdager hvor alt roer seg ned, når det er varmt og litt vind føles behagelig. Da er det ingen tvil om at dette er et av Spanias aller beste steder å være.

Bueganger inspirert av maurerne.
Bueganger inspirert av maurerne. Vis mer


En annen grunn til at utenlandske turister stort sett glimrer med sitt fravær er at nærmeste storflyplass er Malaga, to timer unna. Det blir i overkant for de som vil hoppe på et billigfly og deretter direkte i havet så fort som mulig. Jerez de la Frontera har en flyplass som bare ligger bare 40 minutter unna lyskystens storby Cadiz, men da må man fly via London.

Byer med sjel

Kysten er omtrent ikke utbygd. Naturen er vill og vakker. Små fiskelandsbyer ligger spredt, og de er fortsatt genuine steder som har sitt eget liv ved siden av sommerturismen. Våre favoritter er Tarifa, Caños de Meca, Vejer de la Frontera og Conil de la Frontera.

Alle har koselige, hvitkalkede gamlebyer bygd som festninger for å forhindre maurisk invasjon. Men som vi vet, maurerne invaderte likevel og tok kontroll i lang tid. Derfor er arkitekturen ispedd spennende arabiske elementer med trange smug og bueganger, indre gårdsrom og felles vaskekummer i sentrum.

Tarifa – hipt og inkluderende

Det finnes ingen kleskoder eller kulhetsfaktor. Du føler du deg like hjemme her med vindblåst hår, flipflopper og bikini som med høye hæler, sminke og en cocktail i skyggen.

Tarifa er lyskystens mest internasjonale, for mens resten av kysten er populær blant spanjolene, tiltrekker Tarifa seg surfere fra hele Europa.

Les mer om Tarifa og se bilder her...

Våre topptips i Tarifa er:

 • Gratis spa. Ved Punta Paloma utenfor Tarifa ser du mange mennesker som har klint seg inn fra topp til tå med helsebringende leire. Gjør som de innfødte og få supermyk hud!

 • Galoppere langs sandstranden i Tarifa. www.aventuraecuestre.com og www.hurricanehotel.com

 • Vær her første uka i mai! Uka som leder opp til 1.mai er fast date for alle som er interesserte i kiting. Verdens beste kitere kommer, det avholdes konkurranser og events, og om kveldene er det party.

  Bar med sandbunn i Canos de Meca
  Bar med sandbunn i Canos de Meca Vis mer


  Conil – mest utbygd

  Den gamle bykjernen er søt og labyrintaktig. Utenfor ser man de første, foreløpig uskyldige tendensene til masseturisme på denne kysten. Ikke så rart at det konstrueres overnattingsmuligheter kanskje, når 7.000 av Conils innbyggere flytter ut av sine egne byhus til slekt på landet for å tjene penger på utleie i sommermånedene!

  Våre topptips i Conil er:

 • Mens Tarifa er surfested nummer én, er El Palmar-stranda populær og perfekt for bodyboarding.

 • For oppdaterte tips om Conil, og leie av hus/leilighet, sjekk www.conil.costasur.com

 • Skapnudist? Her kan du slippe ham ut. Cala Encendida er en av mange små, vakre bukter utenfor Conil, hvor det på ingen måte er overbefolket og hvor man stiller i nettoen.

 • Dans side om side med hundrevis av spanjoler på “La Luna”. Conils mest populære utested under åpen himmel. Atmosfæren blir bra i ett-tiden, og varer fram til sola står opp.

  Body boarding i Conil er gøy for store og små.
  Body boarding i Conil er gøy for store og små. Vis mer


  Vejer – en perle

  Mange går glipp av Vejer fordi de holder seg religiøst til kysten. Denne innenlandsbyen ligger bare ti kilometer fra kysten, på en høyde, og er vel verdt et besøk. Vi tør påstå at den er en av Andalucías absolutt vakreste hvite landsbyer.

  Flere av byens gamle hus er kjøpt opp og restaurert av utlendinger, ikke av investeringsårsaker, men rett og slett fordi de har forelsket seg i byens sjarm.

  Våre topptips i Vejer er:

 • Stikke nesen inn i Vejers mange patioer. Ingen har noe imot at du titter innom for å beundre blomsterhavet.

 • Spise marokkansk mat på “El Jardin de Califa”, denne bakgården med lykter i trærne, tunge smijernsporter, duftende sjasmin og brostein er superromantisk og faktisk ikke så dyr.

  Caños de Meca

  Dette er et idyllisk, knøttlite fristed hvor bohemer, påkledde som avkledde, nyter elementene ved fyrtårnet Cabo de Trafalgar. Tre strender omkranser landsbyen som strengt tatt ikke er mer enn en lang gate. Stedet er fullt av batikk, sjonglører, gamle VW bobiler og god stemning.

  Våre topptips i Caños de Mecas er:

 • Danse barbeint i La Jaima, Caños de Mecas store berbertelt som over tre etasjer byr på rytmer, mat og drikke.

 • Speide uteover fra fyrtårnet Cabo de Trafalgar, og vite at det var her admiral Nelson døde i 1805 under det berømte slaget ved Trafalgar.

 • Solnedgangen på Playa Los Bancos er slående vakker, og forklarer hvor Lyskysten har fått navnet sitt fra!

  Andre ting å gjøre langs Lyskysten

 • Spise fiskemat i Barbate, her har man fanget og tørket tunfisk og annen storfisk på sin ferd fra Middelhavet helt siden romertiden.

 • Delta på festival. Fiskemennene feirer sin skytsengel Carmen den 16. juli med store prosesjoner ved havet.

 • Oppleve romerske ruiner. Baelo Claudia midt mellom Tarifa og Zahara de los Atunes er en stor fiskelandsby fra romertiden. Dette er et imponerende syn!

 • Dra på hvalsafari fra Tarifa www.whalewatchtarifa.net

  Mer fra Spania:


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer