Spanias deiligste strender

Hvis du tror du kjenner spanskekysten så godt at du ikke gidder å dra tilbake, skal du reise til Cabo de Gata og nyte strendene som spanjolene er i ferd med å oppdage. Tekst: Vibeke Montero Foto: www.photito.com/ Spencer Montero

Publisert
Sist oppdatert

Dette hjørnet av sørøstlige Spania har fått ligge i fred for utbyggelse og masseturisme, og kan derfor by på knøttsmå sjarmerende landsbyer som ligger som perler på en snor. Landskapet er kontrasten mellom salt hav, tørr ørken og små, frodige oaser. Cabo de Gata rommer alle superlativene som først brukes opp i skriverier som dette. Her er det vakkert. En idyll for deg som ønsker fred og ro, eller en dukkert i gnistrende turkise bukter. At det bare ligger halvannen time med bil fra Malaga er en velsignelse på varme dager.

Hellig grunn

Grunnen til at disse strendene ikke er overfylte og kommersialiserte som sine søstre lengre vestover, er at Cabo de Gata ble gitt nasjonalparkstatus i 1987. Dermed sparte myndighetene verden for et nytt Benidorm ...

Nasjonalparkstatusen innebærer restriksjoner på det meste. Husene kan ikke være på mer enn to etasjer, veiutbyggingen er holdt til et absolutt minimum og alt fra fiskene i havet til palmetrærne er vernet. Dette medfører grå hår i hodene på de som tror de vil ha urørt natur, men som gjerne vil kunne kjøre dit for å beundre den. Eller de som vil bygge feriehus her fordi det er så vakkert og ukommersielt, men som kvier seg for å legge restriksjoner på arkitekten når han ser for seg et trehundre kvadratmeter palass i vannkanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer