Spansk strandliv på sitt beste

San Sebastian i Baskerland er Spanias mest trendy, og kanskje vakreste sommerby. Se hva som venter deg.

Publisert
Sist oppdatert
Parkeringshusene holder oslopriser og gateparkering er et mildt helvete på sommeren.


San Sebastian er udiskutabelt dronningen av Spanias resort-byer. Byen heter Donostia på baskisk, og er en utrolig vakker by i flotte omgivelser.

Se store strandbilder fra San Sebastian her...

Sammen med Santander har San Sebastian alltid vært det mest fasjonable stedet å rømme til for spanjolene når heten er på sitt verste under sommermånedene i sør.
I juli og august flommer det på med turister og strendene fylles med solbrune kropper og fest.

Spansk strandliv på sitt beste


Surfeviber og mat i verdensklasse

Den spanske surfekulturern har også sin rot her. Med gode muligheter for bølgesurfing og annen vannsport i selve byen og på strendene rundt, vil du møte en ung og trendy atmosfære.

San Sebastian er likevel et familieorientert sted med mange muligheter for barnefamilien.
Og ikke minst for deg som setter pris på gourmetmat til hyggelige priser. Byen er det stedet i Spania som er innehaver av flest michellinstjerner, og da er ikke alle de sprudlende tapasbarene i gamlebyen regnet med. Det er her tapas så dagens lys, noe du fort vil merke under en liten spasertur mellom de to hovedstrendene i byen.

Spansk strandliv på sitt beste


Restaurantguide: få de aller beste tipsene til et perfekt måltid i San Sebastian her...

Lett tilgjengelig

Bygget rundt den stille og blå bukten La Concha, innrammet med hvite strender og rullende grønne åser, er San Sebastian like perfekt tilbredet som en av tapas-rettene du får servert i sentrum.

Å reise hit er ikkre noe problem. Utreise fra Oslo til San Sebastian med Spanair koster rundt 2.900 kroner med SpanAir i juni, men da med to mellomlandinger. Sterling flyr til Biarritz sør i Frankrike, som bare er en halvtimes kjøring over grensen til San Sebastian. En flybilett hit i samme perioden koster fra 2.500 kroner og oppover.

Leiebiler er forholdsvis rimelige i Frankrike, og reiser du til Biarritz, kan du også kombinere ferien med noe av det beste franske.

Les mer om Biarritz - Europas hotteste strandliv her...

Du skal likevel være advart at det å ha bil i San Sebastian kan by på problemer når det gjelder parkering. Parkeringshusene holder oslopriser og gateparkering er et mildt helvete på sommeren.

Det er derimot veldig kjekt å kunne ta noen svippturer ut av byen for å se den vakre baskiske landsbygda.

Bosted og priser

Selv om du betaler kun en 20-kroning for en tapasrett tilbredet av kokker i verdensklasse, blir resten av San Sebastian en ganske dyr opplevelse etter spansk standard.

Overnatting kan være vanskelig å oppdrive i høysesongen fra juni til agust, eller rundt tidspunktene for sensommerens store feiring Semana Grande og den internasjonale filmestivalen i september.

Spansk strandliv på sitt beste


Se verdens største fyrverkeri og les om Semana Grande her...

Du finner hoteller av høy standard over hele byen, men vi anbefaler et av de rimeligere pensjonatene i Parte Vieja. Da er du midt i smørøyet for alt som hender i byen og rett ved strendene.

Finner du ikke noe her, så prøv i Zona Romantica, her er det som regel større muligheter for å finne noe i høysesongen

For en oversikt på hoteller og bosteder i San Sebastian, sjekk denne wesiden for hotellmuligheter. Her finner du noen pensjonater.

Les, se video og bilder fra tyrfekting i San Sebastian her...

Se store bilder fra San Sebastian her...

Les mer om Spania her:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer