Spanskkurs og salsa i Guatemala

Jeg valgte første og beste sted med et navn jeg kunne uttale, Xela.Tekst og bilder: Lene Heiberg

Publisert
Sist oppdatert

Lene Heiberg skal bruke ett år på å reise jorden rundt. Du kan følge hennes reise og opplevelser på DinSide Reise. Klikk her for å lese Lenes presentasjon av seg selv, tips for andre som planlegger en jorden rundt-reise, og beskrivelse av reiseruten.

Xela, Guatemala

Takk for at dere sendte meg til Guatemala! Jeg valgte det første og beste stedet med et navn jeg kunne uttale, Xela (Tsjeila), og så passet det bra at det gikk en direkte minibuss mellom San Christobal og Xela. Jeg betalte 40 dollar for å slippe å tenke sjæl... Vi hadde en liten episode på grensen, da noen jenter nektet å betale 30 pesos til de korrupte grensevaktene, men jeg betalte etter å ha prøvd meg på et forsiktig "No?".

Få med deg bildene fra XelaSkroll ned for mer.Xela er ikke det mest spennende stedet ... Men til gjengjeld er det et ypperlig sted for å pusse på spansken. Byen flommer over av språkskoler, det er bare å velge og vrake, eller for de late, ta den første og beste skolen man får anbefalt. Jeg havnet på Eurekaskolen, beleielig plassert 20 meter unna Parque Central. For 120 dollar per uke får jeg seks timers privatundervisning, kost og losij hos en famile og fem timer gratis internett. Jeg fikk det jeg betalte for, rommet mitt består av en seng. Badet deler jeg med et uvisst antall guatemalske studenter som bor på dorms her. Og maten- vel jeg betaler heller 20 kroner for en middag ute. Men mi maestra er kjempeflink og hyggelig, så det er verdt det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer