Spar 3.867 på billetten

Nå får lavprisselskapet Norwegian konkurranse. Du kan spare store beløp på å se etter billetter flere steder.

Publisert
Sist oppdatert
Før du drar - sjekk prisene.
Før du drar - sjekk prisene. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Skal du reise innenlands, kan du nå glede deg over at selskapene i SAS-gruppen varsler priskutt over en lav sko. Dette kommer selvfølgelig etter lavprisselskapet Norwegians merkbare inntreden i det norske innenlandsmarkedet. Miniputten med klar lavprisprofil presser de store aktørene, og sluker markedsandeler. Resultatet er at de store må kutte prisene, og at du kan reise billigere.

Let selv - spar tusenlapper

Spørsmålet er hvordan du kan utnytte denne konkurransen best mulig. Vi har undersøkt priser på fire strekninger innenlands, på fire utvalgte datoer. På alle våre utvalgte strekninger og datoer finner vi at det er penger å spare på å ta seg tid til å lete etter de billigste billettene. På det minste er det bare snakk om prisdifferanser på rundt 100 kroner, men på det meste er det snakk om flere tusen kroner.

I vår test fant vi størst differanse på en reise mellom Tromsø og Trondheim. Noen minutters søk på nett ga oss en gevinst på hele 3.867 kroner! På flere datoer og strekninger er det mulig å spare firesifrede beløp.

 • Se testresultatene her
 • Det er ikke gitt at lavprisselskapet Norwegian alltid er billigst, men er det kort tid til avreise, kan det virke som om sannsynligheten for å finne billige billetter er større hos Norwegian enn hos konkurrentene. I våre testtilfeller var også Norwegian billigst mellom Tromsø og Trondheim. Det kan også være lurt å sjekke Braathens nettsider - i ett tilfelle fant vi lavere pris på SAS-flighter hos Braathens enn hos SAS selv (ruten Oslo - Trondheim), mens det på andre testpunkter var billigst hos SAS.


  Skroll ned for mer.

  Dårlig tid?

  Det er imidlertid ikke til å komme utenom at det fortsatt tar tid å finne de billigste billettene på nett. Det kan være et tidssparetips å benytte Widerøes bestillingstjeneste. Her får du nemlig opp priser fra Norwegian, SAS og Braathens. Det blir vanligvis noe dyrere enn å bestille fra selskapene direkte, men stort sett lander prisøkningen på 100 kroner

  I vårt tilfelle var det gull verdt å ha Widerøes tjeneste tilgjengelig. Vi måtte nemlig på testdagen slite med SAS-sider som var meget utstabile og lite samarbeidsvillige.

  Mer om flypriser

 • Priskupp på flyreiser i høst

 • Spenn setebeltene for priskrig til Stockholm

 • Luretilbud fra flyselskapene

 • - En time i luften bør ikke koste mer enn 1.000 kroner
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer