Spar 67 prosent på juledram

Fergeturistene kan sikre seg juledrikke for halv pris og enda mindre. Vil du handle billigst mulig, velger du danskebåten.

Publisert
Sist oppdatert
Baileys er ikke det beste taxfree-kjøpet. Du sparer mer på spritvarer.
Baileys er ikke det beste taxfree-kjøpet. Du sparer mer på spritvarer. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Her er oversikten for deg som vil jakte på juledrammen i taxfreebutikkene til havs. Av de 17 produktene vi har sjekket prisene på, sparer vi mest på å ta med oss en flaske knallsterk Koskenkorva. Vi oppnår en prisreduksjon på 67 prosent om vi handler denne drikken til havs i stedet for å bruke kronene på det lokale polutsalget. Det utgjør 330 kroner for en eneste liter.

Hold deg unna noen av de dyreste cognacene (for eksempel Braastad XO) og en velkjent traver som Baileys, om målet med handlingen er å spare mest mulig i forhold til polprisen.

Velg riktig båt

Skal du velge en ferge etter prisen på taxfreedrikkene om bord, må du først og fremst satse på danskebåtene. For de 17 produktene vi har sjekket, kommer Fjordline best ut med prisene på ruten Bergen - Haugesund - Egersund - Hanstholm. Til gjengjeld tar selskapet igjen på prisene om bord i englandsbåten. Taxfree-produktene på ruta til Newcastle fra Bergen - Haugesund - Stavanger er nest dyrest i snitt. Aller høyest er snittprisen i butikken på Colorlines handlerute mellom Sandefjord og Strømstad.

Her er det billigst

 • Sammenlign prisene på cognac og whisky.

 • Sammenlign prisene på vodka, gin, bitter og rom.

 • Sammenlign prisene på andre populære drikkevarer.
 • Danske priskutt får æren

  Generelt finner du de laveste prisene på fergene mellom Norge og Danmark. Slik har det ikke alltid vært - at danskebåtene kommer best ut nå er først og fremst et resultat av avgiftsreduksjoner i Danmark tidligere i høst. I en test fra 2. oktober viste vi at det ikke er gitt av du finner de laveste prisene på båten om du reiser til Danmark, selv etter at selskapene har kuttet prisene for å møte konkurransen med landbasert salg i Danmark.

 • Danske avgiftskutt gir billigere båtvarer

 • Tollbegrensninger

  I dag kan du ta med inntil fire liter brennevin/vin og ti liter øl fra utlandet til forenklet fortolling. Hvis du har vært utenfor Norge i minst ett døgn, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 kroner uten å betale ekstra.

  Hvis du har vært ute av landet i mindre enn 24 timer, kan du én gang i løpet av disse 24 timene ta med varer til en samlet verdi på inntil 3.000 kroner toll- og avgiftsfritt. Du kan ikke ta med deg alkohol eller tobakksvarer, med mindre du kan dokumentere at varene er kjøpt avgiftsbelagt (altså ikke i taxfreeutsalg) i et EØS-land.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer