Spar 67 prosent på juledram

Fergeturistene kan sikre seg juledrikke for halv pris og enda mindre. Vil du handle billigst mulig, velger du danskebåten.

Publisert
Sist oppdatert

Her er oversikten for deg som vil jakte på juledrammen i taxfreebutikkene til havs. Av de 17 produktene vi har sjekket prisene på, sparer vi mest på å ta med oss en flaske knallsterk Koskenkorva. Vi oppnår en prisreduksjon på 67 prosent om vi handler denne drikken til havs i stedet for å bruke kronene på det lokale polutsalget. Det utgjør 330 kroner for en eneste liter.

Hold deg unna noen av de dyreste cognacene (for eksempel Braastad XO) og en velkjent traver som Baileys, om målet med handlingen er å spare mest mulig i forhold til polprisen.

Velg riktig båt

Skal du velge en ferge etter prisen på taxfreedrikkene om bord, må du først og fremst satse på danskebåtene. For de 17 produktene vi har sjekket, kommer Fjordline best ut med prisene på ruten Bergen - Haugesund - Egersund - Hanstholm. Til gjengjeld tar selskapet igjen på prisene om bord i englandsbåten. Taxfree-produktene på ruta til Newcastle fra Bergen - Haugesund - Stavanger er nest dyrest i snitt. Aller høyest er snittprisen i butikken på Colorlines handlerute mellom Sandefjord og Strømstad.

Her er det billigst

Sammenlign prisene på cognac og whisky.Sammenlign prisene på vodka, gin, bitter og rom.Sammenlign prisene på andre populære drikkevarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.