Spar hundrevis av gebyrkroner

Reisebyråene føler seg frem etter innføring av nettopriser på flyreiser med selskaper i Star Alliance-gruppen, og prisene for billettbestilling varierer med mange hundre kroner.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

SAS og flere av selskapene i Star Alliance-gruppen har fra nyttår innført nettopriser på flyreiser. Det betyr at de ikke lenger betaler reisebyråene for at de skaffe dem kunder. Ergo må reisebyråene dekke kostnadene sine selv, ved å kreve gebyr av deg som handler.

Se mer under annonsen

Nettopriser

Etter innføringen av nettopriser, må byråene selv beregne provisjon for å få inntekter. Og provisjonene kommer i tillegg til billettprisen som du betaler til flyselskapet. For deg som reiser betyr det at sluttsummen avhenger av hvor du handler, og hvor stor provisjon den du handler hos beregner seg. Det er imidlertid ikke gjort i en håndvending å orientere seg.

- Det er et virvar. Mange vil nok prøve og feile med prissettingen, og vi tror det vil ta i alle fall et par måneder før prisene setter seg, mener markedssjef Geir Vindedal i Zolong.

Dette bekreftes av daglig leder i Reisefeber, Kristin Sætevik.

- Vi har satt enkle gebyrer nå, men ser ikke bort fra at vi vil differensiere prisene mer etterhvert.

Både SAS, Braathens, Widerøe, Lufthansa, Austrian Airlines, United og Air Canada har innført nettopriser.

Solide prisforskjeller

Det er penger å spare på netthandel av reiser.
Det er penger å spare på netthandel av reiser. Vis mer


Vår undersøkelse viser at det betaler seg å shoppe rundt. Handler du normalprisede billetter, lønner det seg selvsagt å gjøre handelen hos den aktøren og på den måten som krever lavest billettgebyr. Ofte vil du finne de laveste gebyrene om du handler på nett.

Og prisen på billettgebyrene varierer med tildels store beløp. Fra under hundrelappen per person, til 900 kroner eller mer for dyre reiser som går langt av sted.

Mer arbeid for deg

Jakten på billigbillettene kan bli noe mer komplisert enn tidligere. Først må du finne de billige billettene, så må du matche disse med de laveste gebyrene. For å spare deg for uendelig leting, kan du følge våre stalltips.

 • Våre tips for å finne de laveste gebyrene.
 • Husk at du alltid skal kunne se både nettopris og gebyr på prisoversikten hos de du bestiller hos.

  Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer