Spar penger - kjøp charter!

Bestille selv eller la charteroperatøren gjøre jobben? Vi sammenlikner prisene på en to ukers thailandreise i regi av charterselskapet med prisene på reisen i regi av "hjemmereisebyrået".

Publisert
Sist oppdatert

Vi har prissjekket pakkepriser hos charterselskapene med prisen du må ut med dersom du organiserer og bestiller reisen selv. Hotellene i charterpakken og "gjør-det-selv" pakken er de samme.

Ti pakkepriser

Vi har tatt utgangspunkt i ti tilgjengelige pakkereiser hos tre av de største charterselskapene i Norge; Star Tour, Apollo og Saga Solreiser. Reisetidspunktet er to perioder i januar, reiselengden er to uker, og de reisende er to voksne. Vi har sammenliknet hva charterselskapet skal ha for befordring og overnatting, med hva det vil koste dersom vi bestiller flyreisen og hotellet selv, fra PCen hjemme. Hotellene i prissammenlikningen er de samme i "gjør-det-selv"-pakken som i pakketilbudet fra charteroperatørene.

Billigere å kjøpe pakke i de fleste tilfeller

I åtte av ti tilfeller fant vi at det er billigere å kjøpe en ferdig pakke med charteselskapet, enn å bestille reise og hotell på egen hånd. I våre priseksempler kan vi spare fra 1.050 til 5.442 kroner på å bestille reisen via charterselskapet.

I to av ti tilfeller sparer vi penger på å bestille reisen selv, men dette er så lite at det nesten forsvinner i kostnader til transfer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.