Spar penger - unngå ferierushet!

Sjekk oversikten over skoleferiene dette skoleåret. Det er smart å planlegge feriene i god tid for å sikre plass - og kanskje unngå de travleste ukene.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lyst til å reise bort i skoleferiene, bør du være tidlig ute. De billigste reisene blir raskt borte i skolenes ferier, som høstferien, juleferien, påske- og vinterferien.

Nå melder charterselskapet Star Tour om at færre røde dager enn normalt i julen, kombinert med mange reiser i markedet, kommer forbrukerne til gode i form av lave priser.

>>> Slik finner du billigbillettene

Mens de store høytidsferiene selvsagt faller til samme til Norge rundt, legges høst- og vinterferien gjerne til litt ulike uker. Vinterferien legges for eksempel gjerne til uke 8 eller 9.

Det er størst overvekt av fylker med vinterferie i uke 8, som er 20. til 24. februar i 2012. Unntakene er Aust-Agder, Buskerud, Hordaland, Nordland og Vest-Agder, som har vinterferie i uke 9. Troms er eneste fylke med vinterferie i uke 10.

Full ferieoversikt

Det er greit å kunne planlegge litt - enten du har barn i skolen og er nødt til å dra i skoleferien, eller du helst vil unngå de store ferieukene og nyte ferien i ro og mak. Det er ingen hemmelighet at reiselivsbransjen skrur opp prisene i skoleferiene. Det henger sammen med tilbud og etterspørsel. Vår skoleferieoversikt hjelper deg å finne ut hvilke datoer de forskjellige fylkene har skoleferie. Her finner du første skoledag, høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie, og siste dag før sommerferien neste år.

Klikk her for å sjekke skoleferien 2011/2012 i ditt fylke.

Kommunene bestemmer

Merk deg at denne oversikten bare er fylkeskommunenes forslag til ferieavvikling. Det er den enkelte kommune som bestemmer når skoleferiene skal være. I Finnmark finnes det for eksempel ingen retningslinjer for når de forskjellige feriene bør avvikles, der settes kun en dato for skolestart og skoleslutt.

Vi har heller ikke tatt med planleggingsdager. For å få mer detaljert informasjon bør du kontakte den enkelte kommune eller skole. Du bør uansett sjekke skoleruta på din skole før du gjør tar beslutninger som medfører økonomiske konsekvenser.

Klikk her for å sjekke skoleferien 2011/2012 i ditt fylke.

Skuddår

2012 er skuddår, det vil si at vi får 29 dager i februar. Legg også merke til at Kristi Himmelfartsdag sammenfaller med 17. mai.

  Helligdager/fridager skoleåret 2011/2012:

  2011:
  (24. desember: Julaften (lørdag))
  25. desember: 1. juledag (søndag)
  26. desember: 2. juledag (mandag)
  1. januar: 1. nyttårsdag (søndag)

  2012:
  1. januar: 1. Nyttårsdag (søndag)
  1. april: Palmesøndag
  5. april: Skjærtorsdag
  6. april: Langfredag
  8. april: 1. påskedag (søndag)
  9. apr: 2. påskedag (mandag)
  1. mai: Offentlig høytidsdag (tirsdag)
  17. mai: Grunnlovsdag (torsdag)
  17. mai: Kristi Himmelfartsdag
  28. mai: 2. pinsedag (mandag)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer