Spar penger

Spar inn på skatten, bokostnadene og på de daglige utgiftene før du reiser, og tjen penger underveis.

Publisert
Sist oppdatert

Egen bolig: Lei ut boligen din. Du kan leie ut boligen skattefritt inntil et halvt år. Utleieperioden kan være på inntil et halvt kalenderår, og du må selv bo i boligen resten av året.

Slik gjør du det: Bo i boligen frem til 15. juli, lei den så ut fra denne datoen og frem til 15. juni neste år, og bo i boligen fra denne datoen. Dette ifølge Skattedirektoratets personbeskatningsavdeling.

Ekstern lenke:Skatteetaten

Den nye husleieloven sier at alle leiekontrakter skal vare i tre år, men det finnes unntak: Du kan leie ut boligen for en kortere periode. Dette må du avtale skriftlig med leieboeren.

Ekstern lenker:HuseierneLeieboerforeningen

Leiebolig: Spar penger på å bo billig. Lei deg et kott i et kollektiv for en perioden og be om hjelp fra familie og venner mot at du stiller opp for dem.

Spar skatt: En stor del av inntekten din bortfaller hvis du er bortreist, og dermed kan du nedjustere skattetrekket, eventuelt la det bestå og deretter motta tilsvarende tilgodehavende fra kemneren i påfølgende år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer