Spar tid - eller penger

Et av årets store trenddestinasjoner er Lisboa, og for første gang på lenge er det også mulig å reise direkte hit fra Norge. Hva må du betale for en flytur til Lisboa?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det skal lønne seg å fly direkte. Du bruker mindre av flyselskapenes tid, og sparer penger på skatter knyttet til landing og drivstofforbruk. Men verden er ikke alltid logisk når det gjelder flypriser - det viser vår pristest på flyreiser til Lisboa.

Spar tid eller penger, eller begge deler?

Lisboa er trendy og tilgjengelig.
Lisboa er trendy og tilgjengelig. Vis mer


Vi har valgt oss to forskjellige datoer for en reise til Lisboa: Først en langhelg rett etter påske, så en langhelg omkring Kristi Himmelfart. I utgangspunktet kan vi håpe på at Braathens billetter er billigst, siden dette er eneste selskap som flyr direkte til Lisboa fra Norge. (Riktignok kommer portugisiske Tap Air på banen med direktefly fra juni, men de rekker da ikke komme med i denne pristesten.)

Men selv om Braathens direktefly har annonsert reiser til svært lave priser, er det ingen så billige billetter ledig på våre testdatoer, og da blir spørsmålet hvor mye vi sparer på å legge til flytid som følge av mellomlanding og transfer til annet fly.

 • Spar penger - se vinnere og tapere på billetter til Lisboa

 • Billigst med mellomlanding

  Begge testdatoene ender med prisvinnere som mellomlander. Velger vi laveste pris rett etter påske bestiller vi med Lufthansa via Lavprisfly.no. 504 kroner sparer vi på det i forhold til Braathens direktefly. På den andre testdatoen er billigste billett med KLM via Amsterdam. Da sparer vi hele 1.591 kroner i forhold til å velge Braathens. Men disse valgene betyr samtidig at reisen tar noen timer ekstra. Med Lufthansa forlater du Oslo 07.45 og er framme 13.30. Tilsvarende ser vi på testdato nummer to, at billigste reise med KLM går fra Oslo 19.10 og er fremme 00.30 om natten. Med Braathens forlater du i begge tilfeller Oslo 12.20 og ankommer Lisboa 15.15. Ganske mye tid spart, om man syns det er verdt pengene.

  Spar 1.684 kroner

  Du bestemmer:

  Hvilket sted skal vi teste flypriser til neste uke? (Avsluttet)
  Bangkok(27%) 58
  Rio(24%) 53
  Sydney(18%) 39
  Buenos Aires(13%) 29
  Shanghai(11%) 25
  Lima(6%) 14
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Vi sparer 1.521 kroner på å velge billigste fremfor dyreste alternativ på første testdato, og 1.684 kroner på andre testdato. SAS.no er dyrest i begge tilfeller.

  Det er også interessant å merke seg at det lønner seg å sjekke priser både hos reisebyråer og hos flyselskapene direkte. KLM tilbyr selv den billigste billetten på dato nummer to, selv om billetter herfra også er billigste alternativ hos flere reisebyråer. På første testdato selger både Wideroe.no, Lavprisfly.no og Gotogate.no billigere billetter med Lufthansa enn vi finner i Lufthansas eget nettutsalg.

  Finner vi billige direktebilletter?

  Søker vi på datoer litt lenger frem i tid finner vi også de annonserte lavprisene hos Braathens. For datoer i juni kan vi skaffe oss en reise tur-retur for totalt 1.956 kroner, og søker vi så langt frem som i august finner vi tur-returbilletter for kun 1.365 kroner.

 • Spar penger - se vinnere og tapere på billetter til Lisboa


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer