Spar tid - eller penger

Et av årets store trenddestinasjoner er Lisboa, og for første gang på lenge er det også mulig å reise direkte hit fra Norge. Hva må du betale for en flytur til Lisboa?

Publisert
Sist oppdatert

Det skal lønne seg å fly direkte. Du bruker mindre av flyselskapenes tid, og sparer penger på skatter knyttet til landing og drivstofforbruk. Men verden er ikke alltid logisk når det gjelder flypriser - det viser vår pristest på flyreiser til Lisboa.

Spar tid eller penger, eller begge deler?

Vi har valgt oss to forskjellige datoer for en reise til Lisboa: Først en langhelg rett etter påske, så en langhelg omkring Kristi Himmelfart. I utgangspunktet kan vi håpe på at Braathens billetter er billigst, siden dette er eneste selskap som flyr direkte til Lisboa fra Norge. (Riktignok kommer portugisiske Tap Air på banen med direktefly fra juni, men de rekker da ikke komme med i denne pristesten.)

Men selv om Braathens direktefly har annonsert reiser til svært lave priser, er det ingen så billige billetter ledig på våre testdatoer, og da blir spørsmålet hvor mye vi sparer på å legge til flytid som følge av mellomlanding og transfer til annet fly.

Spar penger - se vinnere og tapere på billetter til Lisboa

Billigst med mellomlanding

Begge testdatoene ender med prisvinnere som mellomlander. Velger vi laveste pris rett etter påske bestiller vi med Lufthansa via Lavprisfly.no. 504 kroner sparer vi på det i forhold til Braathens direktefly. På den andre testdatoen er billigste billett med KLM via Amsterdam. Da sparer vi hele 1.591 kroner i forhold til å velge Braathens. Men disse valgene betyr samtidig at reisen tar noen timer ekstra. Med Lufthansa forlater du Oslo 07.45 og er framme 13.30. Tilsvarende ser vi på testdato nummer to, at billigste reise med KLM går fra Oslo 19.10 og er fremme 00.30 om natten. Med Braathens forlater du i begge tilfeller Oslo 12.20 og ankommer Lisboa 15.15. Ganske mye tid spart, om man syns det er verdt pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer