Spar tusener på Sydenturen!

Sommeren sør for polarsirkelen har vært preget av mye regn. Nå som ferien er over for de fleste, synker prisene på sydenturen. Mange har enda ikke fått særlig smaken av sommer, men har du tid kan du i nærmeste fremtid fly til varmen for en billig penge.

Nyt slutten av sommeren på en palmestrand. Nå kan det fort bli billig!
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Nyt slutten av sommeren på en palmestrand. Nå kan det fort bli billig!
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Publisert

Reiseselskapene blir nedringt! Regnvåte nordmenn higer etter solen. Noen utsetter ferien for å få en svak fornemmelse av sommer, mens andre ikke har hatt muligheter tidligere på grunn av fulle fly. Reiser du til Hellas nå må du betale tre til fire tusen kroner, men har du tid til å vente enda to uker, vil prisene synke til rundt tusenlappen. Eller kanskje mer? Følg med på restplassene.

Mye ledig etter skolestart

Frem til 18 august er det meste fult. Det finnes en del to ukers turer, men her lønner det seg å være rask, for mye blir solgt i løpet av en dag. Administrerende direktør i Star Tour, Frode Hansen, forteller at det er større trykk enn normalt på Sydenturer.

- Når skolene starter igjen har vi flere ledige plasser. Da er også høysesongen over og normalprisene reduseres med opptil 50 prosent. Det vil si at du i slutten av august og september kan spare på tusenlappene.

De andre selskapene melder også om mye ledig i slutten av august. Men hvor rimelig kan du få turen? Og hvor lenge bør du vente før du bestiller?

Når tusenlappene flyr

Allerede nå settes prisene ned. Star Tour selger en to ukers tur til Samos for 1.399 kroner med avreise 13 august. Snart følger de andre etter. Og du som kunde kan bare håpe på en virkelig priskrig. I mai opplevde vi at selskapene slet med overkapasitet. Mange flyseter stod tomme, og reiseagentene strevde med å fylle opp flyene. Vil vi oppleve det samme nå i høst? Dette vil selvfølgelig ingen gi oss et konkret svar på, men alle melder om god kapasitet på de fleste reisemålene. Katrine Parker som er prisansvarlig ved Ving påpeker den normale nedgangen i prisene etter skolestart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer