Spar tusenvis på hotellbookingen

Se hvilke hotellportaler som er billigst.

Forskjellene på ulike reiseportaler er enorme når du booker hotell.Illustrasjon: Per Ervland
Forskjellene på ulike reiseportaler er enorme når du booker hotell.Illustrasjon: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev DinSide Reise en sak om Eivind Hauge, som søkte på nettet etter hotell i Spania, og fant enorme prisforskjeller på samme hotell hos to store hotellportaler.

- Her er tydeligvis det beste å ordne opp selv, sa en oppgitt Hauge til DinSide Reise.

Hadde han rett? Vi tok saken i egne hender og tok en runde for å finne ut hvor stor forskjellen på de ulike hotellbooking-portalene er, og om det er billigere å bestille direkte gjennom hotellet. Det viste seg at forskjellene er enorme.

66 prosent dyrere

Vi tok utgangspunkt i sju storbyer, og fant samme hotell på fem ulike reiseportaler; Hotels.com, Booking.com, Expedia.no, Ebookers.no og Supersaver.no, i tillegg til hotellenes egne hjemmesider. Vi sjekket hva det ville koste for to netter på et hotell helga 14/11 til 16/11.

Vi lette etter det billigste dobbeltrommet på hvert hotell (frokost er ikke alltid inkludert). Prisene ble hentet fra nettet 23/10 og valutakurser ble regnet ut samme dag. Hotellportalen som oftest kom dyrest ut, i fem av syv tilfeller, var Ebookers.no. To netter på the New Yorker hotell, for eksempel, kostet 3.792 kroner gjennom Booking.com, mens to netter bestilt gjennom Ebookers.no kostet 6.298 kroner, det vil si 2.506 kroner, eller 66 prosent dyrere!

Sjekk flere hotellportaler og hotellenes egne nettsider før du bestiller. Du kan spare tusenvis av kroner.  Foto: Colourbox
Sjekk flere hotellportaler og hotellenes egne nettsider før du bestiller. Du kan spare tusenvis av kroner. Foto: Colourbox Vis mer


SE HELE TABELLEN NEDE I SAKEN

DinSide ba Pelle Svensson, som er marketing manager for Ebookers Scandinavia, om å kommentere resultatene.

- Generelt kan man si at i våre priser inngår alltid skatter og avgifter pluss frokost. Dette gjør det som oftest ikke på de andre nettsidene. Frokost for to personer i to dager kan koste mellom 400-800 kroner per booking, sier han til DinSide Reise.

Men at frokost inngår i alle prisene til Ebookers, stemmer ikke. Hotellet som vi nevnte i eksemplet ovenfor, The New Yorker, har ikke frokost inkludert, til tross den dyre prisen. Og da DinSide forklarte til Svensson at skatter og avgifter var inkludert på alle priseksemplene, sa han følgende:

- Vår hotell-leverandør kjøper inn et visst antall rom for hvert hotell. Iblant kan det blir slik at alle våre billige rom blir utsolgt og da vises de dyrene rommene. Dette kan også skje hos andre nettsider.

- Vi kommer til å lansere et betydelig større hotellutvalg i begynnelsen av desember. Vi går fra rundt 20.000 til 80.000 hoteller. Dette kommer til å innebære at vi kan tilby enda bedre priser, fortsetter han.

Slik finner du det beste hotellet

Prisgaranti

Flere av hotellbooking-tjenestene, også Ebookers.no, tilbyr noe som heter prisgaranti. Det vil generelt sett si at hvis du finner en billigere pris på nettet, refunderer de differansen.

Men her gjelder det for kunder å se godt på hvilke regler som gjelder før man bestiller. En av flere forutsetninger, kan for eksempel være at oppholdet er forhåndsbetalt, mens hos enkelte gjelder ikke prisgarantien hvis man har bestilt en leilighet eller villa.

Like billige på egne hotellsider


Eivind Hauge, som vi skrev om i forrige uke, ble så satt ut av prisforskjellene hotellportalene ga ham, at han til slutt fikk et tilbud direkte fra hotellet, noe som viste seg å være billigere.

Vi sjekket prisen på hvert hotell på deres egne nettsider, og i tre av sju tilfeller, var det billigst å bestille direkte gjennom hotellet.

Når du skal bestille hotell, er det derfor viktig at du sjekker prisen direkte hos hotellet og de forskjellige hotellportalene. Pristesten viser at prisene varierer veldig, og det er umulig å peke ut ett nettsted som det billigste. I denne undersøkelsen kom Hotels.com godt ut i de tilfeldig utvalgte hotellene vi sjekket, men sist uke, da Eivind Hauge sjekket hotellrom i Spania, var denne reiseportalen desidert dyrest.

Hva koster to netter på hotell fra 14/11 til 16/11?
HotellportalHotel Quirinale, RomaThe Square, KøbenhavnMarriott London Grosvenor Square, LondonUrban Hotel, MadridLutetia Hotel, ParisThe New Yorker - Ramada Plaza, New YorkHotell Hellsten, Stockholm
Hotels.com2756312742393983369642292101
Booking.com2403326147884116368437922159
Expedia.no2756312742403983369642292101
Ebookers.no288837704300n/a594162983150
Supersaver.no2756312742403983369642292101
Billigste alternativ på hotellets egne nettsider:2340314939773798443543592151
Uthevet skrift viser billigste pris for hvert hotell. Prisene er hentet 23/10 og oppgitt i norske kroner. Vi tar forbehold om utsolgte hotellrom og prisendringer.


Slik får du billigst mulig overnatting

Ha god tid: Sett av god tid for å lete etter billigst

Undersøk: Derfor er det beste rådet at du både sjekker hotellportalene, hotellenes egne nettsider og tar en telefon før du bestemmer deg.

Rabatter: Mange hoteller gir rabatter på opphold som går over flere dager. Jo lengre opphold, dess større mulighet for rabatt.

Sjekk skjulte utgifter: Sjekk om skatter og avgifter er inkludert i totalprisen. Hvis du sjekker priser på nett, bør du klikke helt gjennom til sluttsiden, da flere hotellportaler legger på skatter og avgifter helt til slutt.

Spesialtilbud: Følg med. Mange hoteller og kjeder opererer med spesialtilbud i perioder. Disse blir gjerne annonsert på hotellenes nettsider. Meld deg på nyhetsbrevordningene hos hotellkjedene og hos nettreisebyråene. Også i avisene blir det annonsert gode tilbud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer