Spar tusenvis på hotellbookingen

Se hvilke hotellportaler som er billigst.

Forskjellene på ulike reiseportaler er enorme når du booker hotell.Illustrasjon: Per Ervland
Forskjellene på ulike reiseportaler er enorme når du booker hotell.Illustrasjon: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev DinSide Reise en sak om Eivind Hauge, som søkte på nettet etter hotell i Spania, og fant enorme prisforskjeller på samme hotell hos to store hotellportaler.

- Her er tydeligvis det beste å ordne opp selv, sa en oppgitt Hauge til DinSide Reise.

Hadde han rett? Vi tok saken i egne hender og tok en runde for å finne ut hvor stor forskjellen på de ulike hotellbooking-portalene er, og om det er billigere å bestille direkte gjennom hotellet. Det viste seg at forskjellene er enorme.

66 prosent dyrere

Vi tok utgangspunkt i sju storbyer, og fant samme hotell på fem ulike reiseportaler; Hotels.com, Booking.com, Expedia.no, Ebookers.no og Supersaver.no, i tillegg til hotellenes egne hjemmesider. Vi sjekket hva det ville koste for to netter på et hotell helga 14/11 til 16/11.

Vi lette etter det billigste dobbeltrommet på hvert hotell (frokost er ikke alltid inkludert). Prisene ble hentet fra nettet 23/10 og valutakurser ble regnet ut samme dag. Hotellportalen som oftest kom dyrest ut, i fem av syv tilfeller, var Ebookers.no. To netter på the New Yorker hotell, for eksempel, kostet 3.792 kroner gjennom Booking.com, mens to netter bestilt gjennom Ebookers.no kostet 6.298 kroner, det vil si 2.506 kroner, eller 66 prosent dyrere!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer