Spar tusenvis på sydenferien

En familie på fire kan spare over 8.000 kroner på en to ukers sydenferie, dersom de kjøper reisen fra Sverige i stedet for fra Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Spar tusenvis på sydenferien

 1. Se prisforskjellene!


Vi har sjekket prisene på til sammen 33 sydenreiser. I 27 av tilfellene sparer vi tusenvis av kroner på å bestille reisen i Sverige fremfor i Norge.

ILLUSTRASJONSFOTO: Spar penger på å kjøpe familieferien i Sverige.
ILLUSTRASJONSFOTO: Spar penger på å kjøpe familieferien i Sverige. Vis mer

Skroll ned for mer.


Store prisforskjeller

De største prisforskjellene finner vi hos Apollo. Vi sparer i gjennomsnitt 5.053 kroner på reisen ved å kjøpe den fra svensk Apollo, fremfor fra det norske kontoret. Hos Ving sparer vi i gjennomsnitt 3.746 kroner på å kjøpe reisen i Sverige, og hos Star Tour sparer vi i gjennomsnitt 2.745 kroner. Merk at dette er gjennomsnitt av besparelsene på de reisene som vi har sjekket. Men vi finner prisforskjeller på opptil 8.012 kroner blant våre testreiser. Dette er besparelsen for et opphold på Mallorca med Apollo, for en familie på fire i to uker.

 • Klikk her for å se prisoversikten
 • Prisene

  Vi har sammenliknet fullpris charterpriser fra selskapene Apollo, Star Tour og Ving, fordi dette er selskaper som har norsk og svensk avdeling. Vi sammenlikner norske og svenske priser for den samme reisen med overnatting på samme type rom på samme hotell, og finner store prisforskjeller hos alle tre charterselskapene.

  Priseksemplene er for to ukers ferie for en familie på fire; bestående av to voksne og to barn i alderen to til 11 år. Vi har lagt ferien til midten av juli – nærmere bestemt uke 28 og 29. De norske prisene er med avreise fra Oslo, og de svenske med avreise fra Göteborg. Vi har sjekket prisene til Tyrkia, Mallorca, Kreta og Kypros. Prisene er som gjengitt i charterselskapenes bestillingstjeneste på de svenske og norske nettsidene. Eventuelle ekstrarabatter er ikke inkludert.

  Sjekk prisene nøye

  Vær oppmerksom på at det ikke nødvendigvis er penger å spare på å bestille reisen fra Sverige. I vår test fant vi til sammen seks reiser hvor besparelsen var i norsk favør. Dette fordeler seg med to reiser per charterselskap. Dersom du fristes av å spare penger på å reise fra Sverige i stedet for fra Norge, bør du sjekke både de norske og de svenske prisene før du bestemmer deg. Husk å sjekke flere hotellalternativer, da prisene og fortjenesten varierer mye.

 • Klikk her for å se prisoversikten

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer