Spareferie i Australia

Er du mellom 18 og 30 år har du nå muligheten til å jobbe deg rundt Australia.

Publisert

Det er vanskelig å få arbeidstillatelse i Australia. Nå har mulighetene imidlertid åpnet seg på gløtt for unge som vil se mer av landet. For å fremme kulturforståelse mellom norske og australske unge er det inngått en gjensidig avtale om arbeidsferievisum. Dette vil si at du gjennom et år kan reise rundt i Australia og ta diverse strøjobber. Særlig lange arbeidsforhold er det imidlertid ikke snakk om – men så skal dette være en mulighet for å se landet også. Og kanskje ønsker man folk til å ta strøjobber som ikke er veldig attraktive for australierne?

Søknad

1. august i år ble det klart for norske unge å søke om arbeidsferievisum i Australia. Du må være mellom 18 og 30 år, uten barn eller forsørgeransvar og med minst 25.000 kroner på konto. Dersom du ikke har returbillett å vise for deg, må du totalt ha 32.000 på konto for å få innvilget arbeidsferievisum. Det er Den australske vennskapsforeningen i Norge som behandler søknadene i samarbeide med Den australske ambassaden.

- Behandlingstiden er på fire til seks uker, men man bør beregne åtte uker fra søknaden sendes inn til avreise, sier PR Manager i Den australske vennskapsforeningen og MyPlanet, Ingrid Våset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer