Sparer vi på å reise?

Det koster å bo i Norge, og enkelte utgifter forsvinner ikke selv om vi beveger oss utenlands for en periode. Men kan det faktisk av og til lønne seg å ta ferie?

Publisert
Sist oppdatert

Tyrkia er den store budsjettvinneren, så vi velger å lage et regnestykke med dette landet som utgangspunkt. Selv om det er dyrt nok å bo fancy her, så kan du regne med svært lave boutgifter om du ikke stiller for strenge krav til standard. Her spiser du billigst av de åtte landene, og her er prisene generelt under halvparten av hva de er hjemme.

Regnestykket

La oss gå ut fra følgende regnestykke for en voksen kvinne, basert på tallene vi har samlet inn (se relaterte artikler i navigasjonsboksen til høyre):

Utgifter til mat og lignende ved å være hjemme (SIFO-budsjett):

 • 1.050 kroner i uka
 • Litt ekstra hygge (SIFO-budsjettet er svært magert):
 • 250 kroner i uka
 • Pris for ukesreise til Tyrkia (inkludert hotell):
 • 895 kroner
 • Pris for å spise i Tyrkia (Lonely Planets budsjett):
 • 287 kroner i uka
 • Med utgangspunkt i disse tallene sitter vi igjen med 118 kroner på en uke. Greier vi å skaffe oss en reise der vi er borte enda en uke (vi finner priseksempler til samme land på 1.195 kroner der hotell er inkludert), sitter vi igjen med enda noen kroner. Og bruker vi disse til å handle varer på taxfree, sparer vi også noen kroner i forhold til priser i butikk hjemme ...

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer