Spareshopping før jul

Velkjente Londongater i juleskrud eller lavprisshopping i Praha? Vi har sett på hva du må betale for flyreise til to av de mest populære shoppingbyene i Europa en helg før jul. Spar penger på å sjekke tilbud før du drar.

Publisert
Sist oppdatert
Juleshopping på Harrods er en tradisjon for mange.
Juleshopping på Harrods er en tradisjon for mange. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Fortsatt velger de fleste av oss å legge en eventuell juleshopping i utlandet til trygge, mangfoldige og velkjente Londongater. Men i bakgrunnen seiler også en annen favoritt opp, nemlig Praha i Tsjekkia. Prisene er lavere, varene mer eksotiske og byen - vil mange si - vakrere. Men aberet hit er flybillettene, som kan koste deg adskillige ekstra tusenlapper.

London billigst med lavprisbilletter

Som tidligere tester i høst har vist, er det lavprisselskapene som kan knuse til med de mest fristende prisene. For våre utvalgte datoer er Norwegian riktignok ikke med i lavprisselskapet, men blir slått av billetter både med SAS og British Airways. Ingen kan imildertid slå Ryanair som er aller billigst fra Haugesund, men også billig fra Sandefjord. Prisene skiller med flere tusen kroner fra billigst til dyrest for to på tur.

 • Billigst til London før jul

 • Praha direkte eller ad omveier

  I denne testen er prisene til Praha adskillig høyere enn prisene til London, men så er også reisen noe lengre. Her viser våre undersøkelser at det er mye å hente på å lete. Hos noen av flyselskapene får vi direkte hårreisende prisforslag, for eksempel 12.072 for to fra Oslo med British Airways. Til Praha får vi de laveste prisene ved å sjekke der vi får lett hos flere selskaper samtidig. Med unntak av de mest spesielle utslagene ligger prisene mellom 5.296 og 6.101 kroner.

 • Billigst til Praha før jul

 • Snart vinter og julestemning også i Praha.
  Snart vinter og julestemning også i Praha. Vis mer


  Fra andre byer enn Oslo

  Det er ikke til å legge skjul på at de fleste tilbudene finnes for deg som reiser fra Oslo. Skal du til Praha, er det for eksempel ingen direkte fly fra andre byer enn Oslo. Til London er utvalget litt bedre landet rundt. Men uansett er det muligheter for å få tilslutningsfly for noen ekstra hundrelapper om du velger ordinære flyselskaper. Søk på den byen du vil reise fra, og du skal få opp pris for gjennomgående reise.

 • Priseksempler fra andre byer enn Oslo

 • Skroll ned for mer.

  Pakketilbud for enkelhetsskyld


  Hos flere reisebyråer kan du få pakketilbud der både flyreise og hotellopphold er inkludert i prisen. Et aktuelt alternativ for deg som ikke ønsker å bruke mye tid på å finne bosted på egen hånd. Vi kan for eksempel nevne Reisefebers tilbud til London, der du får to netter på hotell, fly tur - retur og besøk i en Outlet Village (med merkevarer til lave priser) for 7.213 kroner for to.

  Testen

  I dette tilfellet har vi lett etter priser på fly tur-retur Oslo - London og Oslo - Praha på datoene 27.11 til 30.11. Vi har bedt om priser for to voksne. Vi har også i visse tilfeller lett etter priser fra andre byer, som Haugesund, Trondheim, Bergen og Tromsø.

 • Best på nett - sjekk hvordan de ulike nettreisebyråene gjør det i vår test.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer