Sparetips til NY: For kropp og sinn

Mat, skjønnhet, kropp, underholdning og kultur. Her er sparetipsene for kropp og sinn.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

6: Vakker, slank og lekker

Byen er (nær sagt selvfølgelig) full av de lekreste parfymerier og varehus med gigantiske kosmetikkavdelinger. For en nær-spa opplevelse er det bare å ta beina fatt. De fleste steder får du gratis vareprøver, du kan bli sminket av proffene og dollet av damene ved disken. Alt for å hekte deg på produktene selvsagt, men det er jo lov å ikke bli overbevist, og likevel gå ut av butikken igjen og se ut som "en million dollar". Prøv Macys, Bloomingdale's eller kosmetikkjeden Sephora (for eksempel på Times Square).

For dollarmillionæren:
Ekte spa er det eneste som duger om pengene ikke er et tema. Bliss Spa er et hett tips for deg som vil dolles i fabelaktige lokaler, både i SoHo og på 57th street.

 • Bliss Spa
 • Vær litt sporty - skøyter kan leies på Rockefeller Center.
  Vær litt sporty - skøyter kan leies på Rockefeller Center. Vis mer


  7: Sporty valg

  Det koster ikke mange dollar å leie seg skøyter for en opplevelse på isen i NYC om du besøker byen i den kalde årstiden. Sprekest er det kanskje å teste isen ved Rockefeller Center, men det er også en berømt isbane i Central Park, Wollman Rink, ikke langt fra Plaza Hotel.

  For dollarmillionæren:
  Newyorkerne er gale etter sine Yankees (baseball) og sine Knicks (basket). Seteplasser på hjemmekampene er et knapt gode, og prisene kan bli høye om du er desperat nok.

 • Yankees

 • Knicks
 • 8: Kunstnerisk innsprøytning

  Museum Mile kalles området på Upper East Side langs Central Park der museene ligger på rad og rekke. Men de fleste tar selvsagt inngangspenger. Skal du ta museumsvandringen gratis, er det imidlertid åpninger: New York Transit Museum på Grand Central Terminal er gratis, og Grand Central er i seg selv en tur verdt. Scandinavia House med fokus på vår del av verden har også gratis adgang. Dessuten bør du besøke noen av byens mange kunstgallerier. Chelsea er regnet som det neste "nye" området der det skjer mye spennende nå.

  For dollarmillionæren:
  De med gullkort nøyer seg ikke med å se, de kjøper!

  9: Teatermoro

  Det er tre teaterkategorier i New York; Broadway der de store navnene spiller de store stykkene med den store musikken. Off-Broadway er billigere alternativer med mer fremadstormende skuespillere og færre seteplasser. Off-off-Broadway er de minste oppsetningene som gjerne skjer i lagerlokaler, kirkebygninger og butikker. Koster minst.

  For dollarmillionæren:
  Hollywoodstjerner som Ann Heche og Alec Baldwin er navn som finnes på plakatene på Broadway nå. For et snev av glamour er det altså på de store teatrene det skjer.

 • Theatermania er uansett et godt utgangspunkt for jakten på hva som skjer, og hvor.
 • 10: Maten

  Pretzels? Nystekte fra tralle på gata nesten hvor som helst i byen.
  Pretzels? Nystekte fra tralle på gata nesten hvor som helst i byen. Vis mer


  Skal du spise billig velger du å handle fra de flittige maurene som fallbyr alt fra epler til kebab på annenhvert gatehjørne byen rundt. Amerikanske restaurantporsjoner er også svært rause, så bor du slik at du kan oppbevare og tilberede litt mat, kan det lønne seg å be om doggybag - få restematen med hjem. Det er helt normalt, og med størrelsene på måltidene kan den jevne europeer raskt gjøre to middager for prisen av en.

  For dollarmillionæren:
  New York har ogås et uttall luksusrestauranter i stjerneklassen der du betaler for maten som om det er gull du får på tallerkenen.

 • Sjekk uansett Zagat som er bibelen hva gjelder byens spisesteder, men også for shopping, hoteller og underholdning.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer