Sparket fordi hun veide 700 gram for mye

Flyvertinne sparket fordi hun skal ha veid 700 gram for mye.

VEIDE FOR MYE - FIKK SPARKEN: En flyvertinne i Malaysia Airlines fikk sparken fordi hun veide 700 gram for mye. Nå har retten bestemt at oppsigelsen var helt innafor. Foto: NTB scanpix
VEIDE FOR MYE - FIKK SPARKEN: En flyvertinne i Malaysia Airlines fikk sparken fordi hun veide 700 gram for mye. Nå har retten bestemt at oppsigelsen var helt innafor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

En kvinnelig kabinansatt i det nasjonale flyselskapet i Malaysia har fått sparken fordi hun angivelig veide 700 gram for mye, skriver Flysmart24.no

De henviser til en artikkel i den australske avisa 7news.com.au

Der beskrives det hvordan flyvertinnen fikk sparken fordi hun veide 700 gram mer enn det flyselskapets retningslinjer tillot.

Ifølge avisa, har saken vært oppe til behandling i retten, hvor flyselskapet fikk medhold:

Ifølge retten, var altså flyselskapet ved sin rett da de sparket flyvertinnen på grunn av «overvekten».

BMI-krav

Oppsigelsen fant sted i 2017, men det er altså først nå at saken er behandlet i retten.

Flyvertinnen hadde vært ansatt i 25 år da hun fikk sparken.

Flyselskapet stiller krav til at de ansatte må være innenfor en bestemt BMI, for å kunne jobbe der. Og det er altså denne BMI-grensen den kvinnelige kabinansatte ikke oppfylte.

Ifølge avisen var hun 160 cm høy og veide 61,7 kg. Hun kunne maksimalt veie 61 kilo for å passe inn i selskapets BMI-krav, som da tilsvarer en BMI på 23,8 eller da «normalvektig» etter norske forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer